Održana tribina DPS na Žabljaku: Neposrednim izborima povećavamo unutarpartijsku demokratiju, članstvo će presudno uticati na kreiranje partijske politike

Večeras je u nastavku kampanje za unutarstranačke izbore u Demokratskoj partiji socijalista održana tribina na Žabljaku, na kojoj su se brojnom okupljenom članstvu predstavili kandidati za potpredsjednike partije.

Prisutne je pozdravio Dušan Raičević, koji je istakao da mu je čast i privilegija što se u svojstu kandidata za potpredsjednika obraća članovima partije u ovoj opštini na sjeveru Crne Gore.

“Pred nama su po prvi put unutarpartijski izbori koji se organizuju na neposredan način. Upravo vama, kao članovima koji ste najzaslužniji za sve izborne rezultate koje je DPS do sada u kontinuitetu postizao, data je prilika da na ovim izborima birate rukovodstvo koje će predstavljati partiju, što je po mom mišljenju – jedan ozbiljan iskorak”, ukazao je Raičević.

Kazao je da se večerašnjim skupom šalje poruka da Žabljak stoji na pravim vrijednostima koje predstavljaju temelj Crne Gore, da su sve tribine koji su prethodnih dana održane u gradovima na sjeveru naše države pokazale da DPS ima, kako je ocijenio, veliku, snažnu, čvrstu i žilavu bazu članova lojalnu i posvećena ideji koju partija baštini – savremene, moderne, antifašističke Crne Gore.

Takođe, istakao je da DPS predstavlja sistem rukovođenja državom.

“Svjedoci smo ove tri prethodne godine da tog sistema nema i da je država u poziciji koja je vrlo upitna, te da su te vrijednosti na kojima počiva savremena i moderna Crna Gora narušene. Kako i što svjedočite da je građanski koncept, kao najveća vrijednost na kojoj počiva Crna Gora, urušen”, kazao je Raičević.

On se rekao da su u DPS-u jasno čuli ono što je članstvo poručivalo u prethodnom periodu, kao i da je svima u partiji jasno da se moraju vratiti oprobanom modelu kontinuirane komunikacije sa svojim članovima, aktivistima i generalno svim građanima naše države.

“Vi ste naša snaga i upravo sinergija sjajnih ljudi iz Savjeta mladih i naših najstarijih članova omogućiće da DPS ostane najbolja i najsnažnija politička partija u Crnoj Gori”, zaključio je Raičević.

Prusutnom članstvu na Žabljaku obratio se i Elvir Zvrko, kandidat za potpredsjednika partije koji im je tom prilikom poručio da uvijek budu svjesni činjenice da je DPS stub samostalne i nezavisne Crne Gore te da je kao takav jedini garant opstanka građanske Crne Gore.

“Upravo iz tog razloga, priča o budućnosti DPS-a – priča je o budućnosti Crne Gore. Iskreno i duboko vjerujem da ovi partijski izbori koje organizujemo 28. januara su istorijski izbori. Možda nijesmo za sad toga svjesni, ali budite uvjereni da zadajemo domaći zadatak ostalim političkim partijama u Crnoj Gori, jer ovi izbori pokazatelj su demokratičnosti unutar naše partije. Ovo je način da DPS pokaže da je partija jednakih šansi”, rekao je Zvrko.

On se nadovezao konstatacijom da ovi unutarstranački izbori nijesu organizovani da bi nakon njih neko izašao kao pobjednik a neko kao poražen.

“Jedini pobjednik će biti Demokratska partija socijalista, i zbog toga mi moramo da pokažemo svoje jedinstvo i svoju snagu, te da smo u potpunosti tu jedni za druge. Zbog toga ćemo istrajati u svom naumu da zajednički i timski ostvarujemo naše programske zadatke i ciljeve. Upravo to je ono što brine naše političke protivnike”, saopštio je Zvrko.

Na kraju svog izlaganja on je članovima partije sugerisao ono što mora da bude jedan od ciljeva u narednom periodu.

“Partija smo koja raste i mijenja se od svog osnivanja i upravo ovi izbori još jedan su korak u procesu sazrijevanja i jačanja naše partije. Danas kada pogledamo do čega su nas doveli navodni oslobodioci, onda i vidimo pred kakvim izazovima smo se našli. Ali, mi smo pokazali svoju snagu i srušili dvije vlade, a sad vam poručujem – srušićemo i treću”, zaključio je Zvrko.

Na tribini je kao kandidat za potpredsjednika DPS-a govorio i Abaz Dizdarević koji se tom prilikom istakao da dok je je vršila vlast DPS je izgrađivala društvo koje je bilo oslonjeno na građanski koncept države.

“Kakvu nesreću mi donosimo ovom društvu koje je naučilo da živi zajedno, kad imamo scene vjerske i nacionalne mržnje. Ipak, polako prolazi ovo vrijeme nedaća po Crnu Goru. Iz tog razloga moramo se što bolje konsolidovati među sobom i naša komunikacija se mora zasnivati na to – ne da osluškujemo članstvo, nego da jasno čujemo što nam članovi poručuju, kako bismo na taj način koncipirali politku”, saopštio je Dizdarević.

On je konstatovao da, kako bi se Crna Gora učinila boljim mjestom za život budućih generacija, DPS mora spremno dočekati šansu da se ponovo vrati na pozicije odlučivanja.

“Ne smijemo zaboraviti ni političke doajene koji su omogućili da ostvarimo sve one uspjehe u prethodnom periodu i koji su doveli našu državu do faze razvoja u kojoj je bila do 2020. godine. Jedino ta kopča i sinergija može dati puni efekat politike naše partije”, rekao je Dizdarević.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član