Održana sjednica Predsjedništva DPS Crne Gore

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, razmatralo dosadašnje predizborne aktivnosti za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje, kao i čvrsto uvjerenje da će izbornim pobjedama u ove dvije opštine DPS preuzeti odgovornost za upravljanje ekonomskim i društvenim razvojem.

Predsjedništvo je dalo saglasnost na prijedlog Opštinskog odbora DPS Mojkovac da Ranko Mišnić bude predložen za predsjednika Opštine Mojkovac. Predsjedništvo je upoznato sa tokom pregovora o formiranju vlasti u prijestonici Cetinje i opštini u sastavu Glavnog grada Tuzi, i dalo punu podršku pregovaračkim timovima i predstavljenim platformama za formiranje vlasti sa koalicionim partnerima, kako bi nove vlasti što prije bile posvećene kapitalnim projektima u tim sredinama. 
Na večerašnjoj sjednici je data puna podrška odluci OO DPS Bijelo Polje da Petar Smolović, poslanik u Skupštini Crne Gore, bude predložen za predsjednika Opštine Bijelo Polje. 
Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora opštinskih odbora u Herceg Novom i Budvi, Predsjedništvo je upoznato sa prijedlozima partijske baze za čelne ljude u tim odborima. Data je saglasnost na prijedlog OO DPS Herceg Novi da Slobodan Krušo Radović bude ponovo izabran za predsjednika Odbora. U proceduri, koja je podržana i usaglašena na sjednici Predsjeništva, u najskorijem roku biće izabran i predsjednik OO DPS Budva.  
Na prijedlog političkog direktora DPS Tarzana Miloševića, donijeta je odluka da se u Izvršni odbor DPS Crne Gore izaberu Rajko Đurić i Andrija Radman.
Predsjedništvo je donijelo odluku da podnese inicijativu Vladi da se izradi zakonska regulativa, u skladu sa najboljom dosadašnjom praksom razvijenih evropskih zemalja i država članica NATO, kojom će se sankcionisati širenje lažnih vijesti putem medija.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član