Održan Drugi sastanak članova Okruglog stola “Reforme i unaprjeđenje sistema obrazovanja”

U susret održavanju XI sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a, koja je zakazana za 23. februar, održan je Drugi sastanak okruglog stola na temu “Reforme i unaprjeđenje sistema obrazovanja”. Sastankom su kopredsjedavali prof. dr Petar Ivanović, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore, Arijana Nikolić Vučinić, direktor za predškolsko, osnovno i inkluzivno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i Veljko Tomić, direktor za opšte srednje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete.

Shodno zaključku sa prethodnog sastanka, članovi okruglog stola razmotrili su dostavljene priloge. Naglašena je neophodnost bržeg i kvalitetnijeg usklađivanja obrazovanja i ekonomskog razvoja, posebno preduzetničkog obrazovanja. Dodatno su analizirani pojedini aspekti unaprjeđenja obrazovnih politika i boljeg povezivanja drugih oblasti sa obrazovanjem (nauke, kulture, vaspitanja, medijske pismenosti, umjetnosti, itd.).

Ocjenjeno je da usvojena strateška dokumenta i zakonodavni okvir predstavljaju dobar temelj za dalje promjene sistema obrazovanja. Predložena su konkretna rješenja u cilju prevazilaženja ključnih izazova sa kojima se suočava sistem obrazovanja i dogovorene smjernice za finalizaciju prezentacije i zaključaka koji će biti predstavljeni na plenarnom zasjedanju Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a. Posebno su prezentovane ideje koja se odnose na unapredjenje naučnoistraživačkih i inovativnih djelatnosti.   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član