Odgovor Opštinskog odbora DPS Bar Demosu

Poštovani građani Bara, obraćamo vam se povodom pisma koje je Demos uputio “lokalnoj samoupravi”, a koje je podijeljeno uz današnji broj dnevnog lista Dan.

Ako slučajno ne znate, poštovani građani, Demos je na poslednjim lokalnim izborima u Baru, nastupio ispod šinjela DF-a. Zato nikoga ne treba da čudi sklonost egzibicionizmu ovih političkih marginalaca. Isključivo istine radi, imamo obavezu da podsjetimo javnost na sljedeće činjenice:

lokalna uprava je u prethodnom periodu, zahvaljujući domaćinskom poslovanju, postigla visok stepen konsolidacije javnih finansija. Naime, kada je riječ o završnom računu, na dan 31.12. 2017.godine, Opština Bar nema internog duga, ima 3 miliona eura na računu, redovno isplaćuje zarade svim zaposlenim kao i korisnicima Budžeta koji rade u javnim preduzećima. Pored tekuće likvidnosti, kod Ministarstva finansija raspolaže sa 3 miliona granta bespovratnih sredstava i 9 miliona eura kreditnih sredstava za nove investicije u oblasti vodosnabdijevanja. Najbolja potvrda transparentnosti poslovanja i kvaliteta završnog računa je činjenica da je Opština Bar jedna od rijetkih koja već nekoliko godina za redom dobija od revizorske kuće pozitivno mišljenje na isti.

Koristimo ovu priliku da podsjetimo javnost i na dio investicionih projekata koje je lokalna uprava realizovala u proteklom periodu: asfaltirali smo preko 27.000 m2 lokalnih puteva, položili više od 27 km cjevovoda, izgradili podmorski ispust u Sutomoru dužine 1040 m i rezervoar u Šušnju, kapaciteta 1200 m3.

I dok smo mi bez predaha radili i gradili bolji kvalitet života za sve stanovnike Bara, predstavnici Demosa su se dopisivali sa opštinskim službama koje su posvećeno radile svoj posao u okviru lokalne samouprave. Današnje patetično pismo, koje obiluje neistinama i odiše potpunom političkom nemoći, najbolja je ilustracija krajnjih dometa Demos-a i njihovih tekstopisaca koji, i u ovom pismu, koriste ekavicu, da bi valjda objasnili građanima da nisu bili potpuno beskorisni, već da su nama  “dosađivali ceo prethodni mandat”.

Opštinski odbor DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član