Odbornici DPS predstavili infrastrukturne pojekte na području Starog Bara

Uvaženi građani Bara, prije svega žitelji Mjesne zajednice Stari Bar, sa zadovoljstvom možemo da vam predstavimo niz infrastrukturnih projekata koje je Opština Bar na čelu sa DPS-om i Mjesnom zajednicom Stari Bar realizovala u proteklom periodu na području naše Mjesne zajednice.

Prije svega, poslije određenog vremenskog perioda, a na zahtjev građana, završeno je asfaltiranje zadnjeg sloja asfalta na dionici od Starog Bara do Gretve.

U dijelu Donjeg Zaljeva, završena je sanacija putnog pravca u dužini od 400m u punom profilu (raskrsnica od Perčobića do malog mostića).

Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, u proteklom periodu realizovali smo i:

– Skretanje sa glavnog magistralnog puta od “Lavorike” prema Donjem Zaljevu do raskrsnice Perčobića;

– U dijelu Mirovice, ispod “Kalamper pumpe” izvršena je sanacija puta u punoj širini (prema Božovićima s jedne stane, kao i sa druge prema Stankovićima);

– Putni pravac od magistrale “Zaljevo komerca” do Gornjeg Zaljeva (prema Šahinovićima);

– Izvršena je sanacija puta od starog grada prema Spili (Brbot), kao i naselju Velembusi u dužini od 500m;

– U dijelu naselje Gusta, izvršena je izgradnja potpornog zida. Ova investicija je od velikog značaja i iziskivala je značajna finansijska sredstva, s obzirom na činjenicu da je u pitanju bila sigurnost puta.

Dobar dio novčanih sredstava utrošen u Mjesnu zajednicu Stari Bar odnosio se na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. 

U proteklom periodu realizovali smo:

– Izgradnju kanalizacione mreže u naselju Brbot;

– Novi cjevovod u dužini od 980m u dijelu magistrale od “E-plusa” do “Kalamper pumpe” čime je riješen dugogodišnji problem naše MZ u dijelu vodosnabdijevanja (Tomba, Mirovica, Donje Zaljevo, Donja Čeluga).

Posebno želimo da istaknemo projekat koji ima poseban značaj za Stari Bar, izgradnju Kuće maslina koju je realizovala Opština Bar sa Ministarstvom poljoprivrede dok je na njegovom čelu bio kadar naše Partije. 

S ponosom ističemo projekte koje je naša Partija realizovala u Starom Baru i sa sigurnošću možemo reći, da će svi zahjevi mještana koji za sada iz nekog razloga nijesu završeni biti u posebnom fokusu pažnje Partije i lokalne samouprave, te da ćemo svi zajedno uložiti dodatne napore i dati svoj doprinos kako bi i oni bili realizovani.

Stari Bar je mjesna zajednica koja se ubrzano razvija i privlači investitore koji ulažu svoj kapital u turističke komplekse, što će sa sigurnošću i u narednom periodu rezultirali velikim brojem turista sa svih strana svijeta koji se odluče da posjete Stari Bar, stari grad i sve njegove znamenitosti. Polako ali sigurno, Mjesna zajednica Stari Bar postaje dio grada Bara u kom će biti privilegija živjeti.

Odbornici DPS-a u Skupštini opštine Bar:

dr Jovan Ivović
Božidar Janković
mr Aleksandar Markolović

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član