Odbor DPS Prijestonice: Podijeliti odgovornost shodno očekivanjima građana, ostajemo otvoreni za dogovor u interesu Cetinja i Crne Gore!

Na danas održanoj sjednici Odbora DPS Prijestonice Cetinje, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Ivan Vuković, razmatrana je aktuelna politička situacija u Prijestonici, s posebnim osvrtom na pregovore o formiranju buduće vlasti.

Članovi Odbora Prijestonice pružili su punu podršku pregovaračkom timu koji je u, prethodnom periodu, vodio razgovore sa predstavnicima Socijaldemokratske partije u cilju postizanja dogovora o stvaranju stabilne vladajuće koalicije.

Na sjednici je ponovljen stav da je vlast u Prijestonici neophodno formirati u skladu s principima koji važe u svim zemljama demokratskog svijeta, odnosno očekivanjima građana koji su, na izborima 5. decembra, ubjedljivo najveće povjerenje poklonili Demokratskoj partiji socijalista. U tom smislu, ponovljeno je očekivanje Odbora da najveću odgovornost za funkcionisanje buduće vlasti, samim tim i mjesto gradonačelnika Prijestonice, treba da pripadne DPS-u.

Na sjednici je konstatovano i da, za sada, takav stav nije naišao na odobravanje predstavnika SDP-a, te da je potrebno uložiti dodatan napor kako bi Cetinje, u što skorijem roku, i u skladu s rezultatima lokalnih izbora, dobilo novu vlast.

U tom smislu, osim potrebe intenziviranja razvoja Prijestonice, Demokratska partija socijalista prepoznaje i značaj složene političke situacije na državnom nivou.

Nakon svih izazova kroz koje su Crna Gora i, naročito, Cetinje prošli tokom 2021. godine, te u svjetlu aktuelnih političkih zbivanja, principijelno i državno odgovorno ponašanje obaveza je svih kojima je naša zemlja na srcu. 

Na sjednici Odbora je zaključeno da DPS ostaje posvećen konstruktivnom pristupu u pregovorima, uz očekivanje da će, zarad dobra Cetinja i Crne Gore, na temelju pomenutih principa, naši prijatelji iz SDP-a prihvatiti našu iskrenu ponudu za saradnju u narednom periodu.

Odbor DPS Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član