Odbor DPS Prijestonice: Odbijanje MCP da se registruje, bio politički stav, sprema se nastavak igre prijestola oko Temeljnog ugovora

Postalo je sasvim jasno da je uporno odbijanje Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, da se registruje tokom svih proteklih godina i decenija, predstavljalo samo još jedan od mnogih pojavnih oblika njenog političkog djelovanja, o kojem su, uostalom, sasvim otvoreno govorili i neki od najeksponiranijih sveštenih lica Mitropolije.

Zato, samu registraciju, obznanjenu uz prisustvo ministra kojem su dani na funkciji, zbog negiranja genocida već odbrojani, vidimo tek kao još jedan vid političkog marketinga pomenute vjerske zajednice ali i ministra, koji je posebno postao inicijativan i aktivan od kada je premijer zatražio njegovu smjenu. Sve ovo, očigledno predstavlja uvertiru u novu epizodu “igra prijestola” koja se bavi smicalicama oko Temeljnog ugovora.

Uzgred, zanima nas da li se formulacija iz saopštenja “kroz vjekove bezbroj puta potvrđeni pravni subjektivitet Mitropolije i Eparhije u Crnoj Gori“, odnosi i na Ustav Crne Gore iz 1905. godine, ili ovaj stav služi za nametanje još jednog od mnogih mitova u nizu, koji, kako smo već navikli, nema nikakvo uporište u realnosti?!

Odbor DPS Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član