Odbor DPS Prijestonice: Najoštrije osuđujemo provokaciju usmjerenu prema članovima našeg Izvršenog odbora

Odbor DPS Prijestonice najoštrije osuđuje provokaciju usmjerenu prema članici našeg Izvršnog odbora, Vesni Lagator – Pijevac i njenoj porodici, od strane, za sada nepoznatih počinilaca, koji su u tajnosti na vratima njihove kuće zaheftali srpsku zastavu sa 4s.

Ovaj i slični događaji, koji su učestali poslednja tri mjeseca, pokazuju nam da je Crna Gora pred ozbiljnim izazovom da brani fundamentalne vrijednosti na kojima je izgrađena – multietničnost, tolerancija i antifašizam. Smatramo da je ovakvo ponašanje pristalica nove svetosavske vlasti, koji su inspiraciju pronašli u političkom ambijentu i destruktivnoj ideologiji kleronacionalizma, koja ništa dobrog nije donijela regionu poslednjih 30 godina, sramna i za osudu svih istinskih rodoljuba koji žele da žive u građanskoj, multietničkoj i evropskoj Crnoj Gori.

Zato pitamo predstavnike nove parlamentarne većine, a posebno takozvanog “građanskog” pokreta URA, da li je ovo slobodna Crna Gora o kojoj govore mjesecima? Da li je ovo slobodna Crna Gora, u kojoj se neugodno osjećaju Crnogorci i svi oni građani koji je doživljavaju kao svoju domovinu? I da li je ova provokacija uvod u nešto drugo, nešto što smo, na žalost, prije tri decenije, svi u regionu osjetili na svojoj koži?

Odbor DPS Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član