Odbor DPS Prijestonice: MCP da se zamisli kakva je odgovornost ove vjerske zajednice za širenje netrpeljivosti među stanovnicima Cetinja

Neprimjereno je da se na bilo koji način lokalnoj vlasti imputira nezainteresovanost i nepostupanje povodom izolovanih slučajeva u kojima je neko u našem gradu doživio određene neprijatnosti.

Kao što je Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori poznato, lokalna vlast nema nikakve ingerencije koje se tiču održavanja javnog reda i mira. To radi MUP i s obzirom na način na koji je postavljena i funkcioniše Vlada, vjerujemo da MCP ima veći uticaj na ovo ministarstvo nego lokalna samouprava na Cetinju.

Neadekvatno je da se lokalna vlast proziva i poziva da svojim aktivnostima doprinese smirivanju tenzija i kako je navedeno “uzavrelim strastima”. Upravo iz razloga što niti smo doprinosili stvaranju istih, niti smo na bilo koji način podstrekivali kreiranje takve atmosfere. Štaviše, uvijek smo se trudili da očuvamo građanski sklad u našem gradu, i dobre odnose među ljudima koji žive na Cetinju.

Cetinje i Cetinjani su najbolje pokazali kako se odnose prema ljudima sa strane, kada su dali podršku dr Sonji Radojičić, koja nije rođena Cetinjanka, već je u naš grad došla sa Kosova i liječila je pokojnog mitropolita Amfilohija. To joj ni najmanje nije smetalo da živi i radi na Cetinju i da dobije podršku svojih sugrađana, kada ju je revanšistički i nepravedno smijenila ministarka zdravlja.

Mislimo da bi MCP, trebalo da se zamisli kakva je odgovornost ove vjerske zajednice kada je u pitanju širenje netrpeljivosti među stanovnicima Cetinja. I ovaj incident je pokazao, da SPC umjesto da miri, često doliva ulje na vatru. Tako je na svom sajtu prenijela lažnu vijest povodom ovog incidenta objavljenu na jednom nekredibilnom i nacionalističkom mediju, da su napadnuti sveštenik Gojko Perović i njegov sin.

Želimo da vjerujemo da je prenošenje lažne vijesti urađeno nehotice, a ne sa ciljem podizanja tenzija i raspirivanja mržnje među građanima.

Odbor DPS Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član