Odbor DPS Glavnog grada: Neistiniti navodi Demokrata

Predstavnici Demokratske partije socijalista onemogućeni su da nastave pregled izbornih materijala sa biračkih mjesta u Podgorici. Osim u proslavi opozicioni predstavnici u OIK nedostojanstveno su se odnijeli  prema političkim rivalima kroz lažne i beskrupulozne optužbe za navodnu krađu kupona, i to sa biračkog mjesta u kojem su svi članovi biračkog odbora, iz svih partija, već u zapisniku konstatovali nedostatak kupona. Nakon jučerašnjeg pregleda materijala i otkrivanja brojnih nepravilnosti, danas su se predstavnici opozicije organizovali da onemoguće dalju kontrolu, na što svaka partija ima pravo po Zakonu.

Sinoć, nakon pregleda DPS-a, uslijedila je kontrola DF-a. Jutros, prije nego što je DPS započeo kontrolu, prethodila je, takođe, provjera materijala u režiji Demokratskog fronta. Na samom početku jutrošnjeg rada predstavnika DPS-a opozicioni članovi OIK-a su optužili DPS zbog uočenih dva kupona ispod stola. Dakle, ni blizu ijednog predstavnika DPS-a, već daleko ispod stola. Zbog pokušaja skraćivanja roka koji je Demokratska partija socijalista dobila za kontrolu izbornog materijala, osnovano sumnjamo da je ovo maslo opozicije.

Svakome ko poznaje izborni proces je jasno da kontrola materijala ne može mijenjati izbornu volju građana, a naročito ne dva podmetnuta kupona od njih 152 hiljade. Ali treba biti bijedan i ciničan, pa se time služiti.

Bez obzira na ovu opstrukciju, DPS će insistirati da dovrši kontrolu izborne dokumentacije i očekivati da nadležni organi efikasno reaguju.

Odbor DPS Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član