Odbor DPS Glavnog grada: Jednoglasno usvojena odluka da Ivan Vuković bude kandidat za gradonačelnika na sjednici 5. jula

Na večeras održanoj sjednici Odbora DPS Podgorice, jednoglasno je donijeta odluka da se na predstojećoj sjednici Skupštine Glavnog grada, koja će se održati 5. jula, predloži dr Ivan Vuković za kandidata za gradonačelnika.

Odbor je uvjeren da je Vuković dosadašnjim rezultatima, posvećenošću, vizijom razvoja i unaprijeđenja grada, odgovornim izborima i realizacijom svih prioritetnih potreba građana, zaslužio punu podršku da i ubuduće nastavi, kao i u prethodnom periodu, da na najbolji način vodi računa o interesima građana Podgorice.

Na sjednici je razmatran Izvještaj o realizaciji izbornog programa DPS Podgorice. Odbor je iskazao puno zadovoljstvo zbog činjenice da je Glavni grad doživio najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji.

Uz kontinuirano uvećanje budžetskih prihoda, realizovane su brojne kapitalne investicije, od kojih je najvažnija gradnja Sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. Pored Jugozapadne obilaznice, Donjogoričkog bulevara, posljednje faze obilaznice prema Golubovcima, dionice bulevara prema Tuzima izgrađene su brojne druge gradske i prigradske saobraćajnice i bitno je unaprijeđenjena komunalna i sportska infrastruktura.

Posebno je značajna humanizacija života u gradu kroz parkovske površine, socijalne servise, dječja igrališta i uređene oaze za odmor i rekreaciju od kojih se izdvaja šetalište duž Morače.

Veliki napredak je učinjen iz oblasti očuvanja životne sredine i upravljanja otpadom u skladu sa evropskim standardima i najboljom praksom “pametnih” gradova.

Unaprijeđenje ekonomskog ambijenta i podrška biznis zajednici razvijana je kroz programe namijenjenih za razne kategorije preduzetnika, posebno Biznis zone Glavnog grada.

Bogat kulturni i socijalni sadržaj za sve uzraste učinio je da Podgorica važi za moderan grad koji artikuliše najznačajnije trendove velikih evropskih gradova.

Uzimajući sve to u obzir, kao rezultat velikog broja realizovanih programskih ciljeva, proistekla je i odluka podgoričkog odbora DPS-a da se pruži puna podrška gradonačelniku Ivanu Vukoviću da se nastavi uspješno vođenje Glavnog grada.

Odbor DPS Glavnog grada  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član