Odbor DPS Glavnog grada: Intenzivan razvoj i brojni urađeni projekti, Podgoricu učinili evropskom metropolom

Dan Podgorice „19. decembar“, pored svoje svečane, slobodarske i antifašističke tekovine koju beskompromisno baštinimo, izuzetno je važan u periodu kada je neophodno napraviti presjek uspješnosti Glavnog grada u odlazećoj godini.

Za nama je godina najintezivnijeg razvoja, velikih investicionih uspjeha, realizovanih saobraćajnica i stotine hiljada ozelenjenih i kultivisanih javnih površina. Podgorica, svojim izgledom i funkcionalnošću, više nema samo obrise evropske metropole, ona je svoje mjesto u tom društvu našla kroz brojne projekte i potvrde najboljih i najorganizovanijih administracija Evropske unije.

Potvrda tome, između ostalog, jeste pozitivan odgovor za projekat PPOV, čime smo obezbijedili novu donaciju vrijednu preko 30 miliona eura, što predstavlja jedan od najvećih uspjeha Glavnog grada, ne samo u ovom mandatu.

Manir velikih nije da se odmjerava sa slabijim od sebe, ali ilustracije radi – za razliku od besprizornog ponašanja Vlade Crne Gore, Podgorica ove godine bilježi rekordnu realizaciju budžeta kroz strateški razvoj na korist svih njenih građana. Loše dinamike, društveni i ekonomski sunovrat državne politike, nije nas omeo da dosegnemo zacrtane ciljeve na lokalnom nivou i omogućimo svim sugrađanima da u najmanjoj mjeri osjete otvorenu opstrukciju državnog vrha prema njima i egzistencijalnim potrebama savremenog čovjeka.

Učinili smo sve što je bilo do nas da naša djeca, prije svega, rastu u uslovima sadržajne urbane kulture, u bezbjednoj igri i kretanju do odredišta. U duhu tradicionalnih, podgoričkih vrijednosti, ali prateći u korak trendove savremenog tehnološkog razvoja, nastavićemo i u narednoj godini da rastemo zajedno sa ovim gradom, sa svim njenim ljudima koji ga čine posebnim mjestom harmoničnog i građanskog, u punom kapacitetu tog značenja – suživota.

Odbor DPS Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član