Odbor DPS Glavnog grada: Dovršiti proces partijske reforme, odbijen napad velikosrpskog nacionalizma, aktuelna Vlada 4. februara – prošlost

Na juče održanoj sjednici Odbora DPS Glavnog grada, kojoj je prisustvovao predsjednik partije Milo Đukanović, konstatovano je da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamiku ali da je od izuzetne važnosti da ovaj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način. Takođe, konstatovano je zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici.

U svom uvodnom izlaganju, predsjednik Odbora Časlav Vešović upoznao je prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u Odboru DPS Glavnog grada te predstavio tekuće aktivnosti u dijelu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou. Predsjednik Vešović takođe je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu.

Predsjednik Đukanović, u svom obraćanju istakao je da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bismo pokazali da smo razumjeli poruku koju su nam birači poslali na izborima 30. avgusta.

Upravo će, kako je predsjednik istakao, od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u našoj kući, zavisiti i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine.

Politika DPS-a, istakao je on, je prije svega politika kontinuiranih reformi, te moramo pokazati kako smo razumjeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima.

Predsjednik je dodao da je izvjesno da će ova Vlada 4. februara postati prošlost. Naglasio je da možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da smo uspjeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima.

Sjednici je prisustvovao i koordinator ispred Izvršnog odbora Rajko Kovačević.

Odbor DPS Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član