Odbor DPS Glavnog grada: Anatomija tramvajske prevare

„Podgorica će dobiti tramvajsku liniju“ , slavodobitno je  izgovorio jedan iz plejade onih koji sebe doživljava kao „čovjeka  za 21. vijek“, a ostale građane očigledno tretira kao relikte kamenog doba, koji nisu sposobni da svedu računicu koliko bi jedan takav megalomaski projekat koštao Podgoricu.

Ako stavimo na papir ovu „genijalnu“ ideju mladih demagoga i populista, doći ćemo do zaključka da bi žrtva ove  „tramvajske vizije“ bili svi građani Podgorice, jer samo šine za tramvaj u dužini koju su ovi „neimari“ obećali pojele bi jedan i po kapitalni budžet grada, tako da bi život u našem gradu nestao.

Dakle, krenimo redom: prema ponudi koju je, na primjer, ugledna austrijska firma  „Strabag“,  dostavila beogradskim vlastima na jednom od tendera, postavljanje 2,7 km šina košta oko 14 miliona evra. Naši „mađioničari za 21. vijek“ su predvidjeli da tramvajska trasa spaja Konik i Tološe, što je otprilike 7 km.  Ako bi se ova hudinijevska iluzija, ili bolje rečeno obmana Dritana i Alekse sprovela u djelo, samo postavljanje šina bi koštalo preko 36 miliona eura, što je 75 odsto ukupnog budžeta Glavnog grada ili suma u visini od jednog i po budžeta za kapitalne investicije!

Jednostavno rečeno, ako bi se obmana koju su izvođači radova Bećiča i Abazovića servirali građanima djelimično sprovela, Podgoričani ne bi imali  ulice, vrtiće, puteve, pozorišta, vodovod, kanalizaciju, opremu, a zaposleni u gradskim preduzećima ne bi primali plate! Umjesto svega ovoga nabrojanog, građani Podgorice bi imali – tramvajske šine! Naravno bez tramvaja. Jer njegova kupovina dodatno košta.

To praktično znači da bi život u Podgorici  zamro, a građani bi se „divili“ postavljenim šinama. Ovaj prijedlog koji je Bečićev Dženan Kolić nacrtao, a Danilo Šaranović  objasnio,  ljekovit je za naše društvo. Građani čitave Crne Gore su se na njemu uvjerili, kao i na slučaju zetskog  penzionera kojem su oteli kuću i namijenili joj ulogu „omladinskog centra“ i mnogim sličnim obmanama i prevarama, da se u ovoj izbornoj kampanji tandem Bečić – Abazović ničega, ali baš ničega nije stidio.   

Odbor Demokratske partije socijalista Glavnog grada Podgorica

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član