Nuhodžić: Predložio sam da se razgovara sa crkvenim poglavarima o izmještanju vjerskog obreda, mir nema cijenu

Na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložio sam da premijer i čelnici bezbjednosnog sektora razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju crkvenog obreda jer mir nema cijenu.

Nijedan događaj – politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir.

Svima nam je jasno da su tenzuje podignute u Crnoj Gori, o čemu govori i procjena bezbjednosti nadležnih službi, ozbiljna prijetnja miru. Neophodno je naći kompromisno i mudro rješenje. Rekao sam da cijenim da bi premijer i čelnici iz bezbjednosnog sektora trebalo da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmiještanju ili odlaganju crkvenog obreda. Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz. To bi bila pobjeda odgovornosti i kapital za razgovor i dogovor u parlamentu o pomirenju.

Ovako podijeljeni smo na putu koji vodi na periferiju Evrope i na put bez perspektive. Ne smijemo gajiti vjerski i nacionalno podijeljeno društvo, moramo da iz prošlosti izvlačimo ono što je putokaz i nauk za budućnost i poštovanje univerzalnih ljudskih prava građanske i sekularne države. Za državu i za vjeru ne smije postojati  ništa što je iznad ljudskog života.

Mevludin Nuhodžić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član