Nikolić: Vukšiću ruske zahtjeve ispostavio Bojan Đorđević, od tada je šef ANB čest gost ruskim domaćinima u Beogradu

Današnja informacija da su se ruski obavještajci sastali sa nekim od lidera DF-a kako bi dogovorili dalje poteze ovog otvoreno proruskog političkog saveza, nije nikakvo iznenađenje. Ono predstavlja kontinuitet, čak i dosljednost u djelovanju političke strukture koja nikada nije krila svoje nalogodavce i interese države kojoj bespogovorno služi.

Ono na šta ipak treba obratiti posebnu pažnju je djelovanje još uvijek aktuelnog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, koji je nastojao da ovu informaciju sakrije a sve u skladu sa preuzetim obavezama prema istim nalogodavcima. Kontakti Vukšića sa ruskom službom počeli su u februaru prošle godine kada je u svom kabinetu ugostio Bojana Đorđevića, još jednog izdanka porodice Đorđević koja je u vrijeme referenduma organizovala plemenske skupštine po Crnoj Gori.

Drugorazredni ruski obavještajac Đorđević od tada je čest gost u Podgorici baš kao što je i Vukšić veoma čest gost njegovim ruskim domaćinima na pojedinim lokacijama u Beogradu.

Sve ovo jasan je pokazatelj pogubnosti rada smijenjene Vlade koja je Crnu Goru otvoreno stavila na raspolaganje stranim, rusko-srpskim interesima. Ipak, pokazali smo još jednom da se i protiv ovakvih zlokobnih nauma možemo izboriti demokratski, sistemski i kroz institucije sistema. Zbog toga nas nikakve opstrukcije i planovi koje ovih dana prave raznorazni đorđevići, vukšići i ostali neće odvratiti od odlučnog nauma da Crnu Goru vratimo na evropsku trasu razvoja.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član