Nikolić: Vučićevi trbuhozborci ne mogu sakriti njegovu opsesiju Crnom Gorom

Hor Vučićevih trbuhozboraca, domaćih i onih iz Srbije, pokušava vikom i bukom da sakrije svima bjelodanu činjenicu da srpskog predsjednika jako zabavlja megalomanska ideja o nekoj „velikoj Srbiji“ i da se, kako bi je realizovao, intenzivno bavi destabilizacijom regiona sa naglaskom na Crnu Goru.

Irelevantno je da li to radi jer mu takav imidž treba za naredne izbore, ili zato što u to vjeruje ili iz nekog bizarnog razloga, poput manje veličine u kojoj sebe vidi kao savremenog Cara Dušana. Šta god bilo, građani Crne Gore nijesu ničija igračka a pogotovo to nije građanski mir u našoj državi. Iako lijepo zvuči kada predsjednik Vučić govori o dobrosusjedskim odnosima, još ljepše bi bilo da se i tako ponaša i da se ne petlja u unutrašnja pitanja naše države. Ne znamo šta je podstaklo njegovo intenzivno interesovanje za Crnu Goru i njenu destabilizaciju, ali je ta vrsta opsesivne i destruktivne posvećenosti loša za sve, a posebno za mir u regionu i skladni život građana na Zapadnom Balkanu.

Tu opasnu igru sa vatrom predsjednika Vučića, sve više prepoznaje i međunarodna zajednica, te je tako nedavno i američki predsjednik izašao sa uredbom koja sadrži dio o Zapadnom Balkanu, što je protumačeno kao poruka vlastima Srbije da prikoče ili će se suočiti sa individualnim sankcijama. Samo neko ko je slijep ne uočava da Vučić pokušava da kopira ruski model vođenja politike, ali zaboravlja da uloga Rusije i Srbije u svijetu nije ni za poređenje a kamoli ista. Ono što se toleriše Rusiji, Zapad sigurno neće tolerisati Srbiji. Zato je i za Srbiju, i njene građane a i za samog Vučića i njegovu ulogu u istoriji, do koje mu je, po sopstvenom priznanju, veoma stalo, mnogo bolje da se zvanična politika te države okrene sebi i svojim problemima, koji svakako neće nestati ukoliko se konstantno iniciraju novi u susjedstvu.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član