Nikolić URI: Ostavite se populističkog marketinga, DPS se vratio na vlast upravo zahvaljujući koaliciji sa vama

Današnje saopštenje GP URA u kojem se, ničim izazvano pominje Demokratska partija socijalista i njen uticaj u novonastalim političkim okolnostima pokazuje da ova partija, čak ni sa ozbiljnim državničkim poslovima i odgovornošću koja ih je zapala, ne može da pobjegne od davno usvojene retorike malograđanskog populizma iz vremena kad su bili naša politička konkurencija.

Danas, kada smo partneri, i kada u koaliciji vršimo vlast na državnom nivou i činimo novu skupštinsku većinu, sugerišemo kolegama da svoje dužnosti i obaveze ozbiljno shvate. Nije politička scena Crne Gore, cirkuska pozornica na kojoj se traži mjesto prvog klovna, već smo svi mi koji smo u vlasti, preuzeli teret upravljanja države koja je razarana posljednjih godinu i po, i sa velikom odgovornošću prihvatili da popravimo ono što se popraviti može, kako bismo izašli iz ćorsokaka u koji nas je uzgred i URA uvela prije godinu i po.

Pomno pratimo proces političkog sazrijevanja URA, i zadovoljni smo napretkom koji ostvaruju na tom planu. Međutim, evidentno je da je neophodan proces oslobađanja konstantne potrebe ove partije da jeftinim marketingom potcjenjuju zdrav razum građana. Svakako je potrebno da se te loše navike oslobode kako bi opravdali status našeg novog koalicionog partnera.

I za kraj da još jednom pojasnimo teoriju ustavnog sistema podjele vlasti: Vlast u jednoj državi, u dijelu određivanja ključnog kursa i razvoja unutrašnje i spoljne politike, čini parlamentarna većina koja podržava Vladu. Prema tome, da budem konkretan: Da, Demokratska partija socijalista se vratila na vlast i to upravo zahvaljujući koaliciji sa GP URA.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član