Nikolić: Ulažemo u naše tradicionalno dobre odnose sa SAD

Na 71. Molitvenom doručku koji se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru, učestvuje 6 predstavnika iz Crne Gore koji su dobili pozivnicu Kongresa Sjedinjenih Država.

U Vašington su doputovali poslanici Andrija Nikolić, Damir Šehović i Branimir Gvozdenović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, istoričar Boban Batrićević, dok je predsjednik države Milo Đukanović odgodio svoj dolazak zbog ranije preuzetih obaveza.

Domaćin ovog značajnog planetarnog događaja na Kapitol Hilu je američki predsjednik Džozef Bajden, a među zvanicama su članovi Kongresa, lideri i prijatelji SAD-a iz preko 140 zemalja svijeta.

Sa platoa ispred Kapitol Hila crnogorske građane pozdravio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić, koji je ovom prilikom govorio o tradiciji ovog događaja, kao i samoj atmosferi koja ga prati.

“Osnovna ideja Molitvenog doručka je izgradnja mira u svijetu, jačanje ličnih odnosa među liderima, kao i produbljivanje međunarodne povezanosti država kroz solidarnost i brigu jednih o drugima.

Shodno praksi i tradiciji koja se primjenjuje od prvog Molitvenog doručka, kopredsjedavajući su uvijek predstavnici Demokrata i Republikanaca.

Glavni dio programa predstavlja Molitveni doručak koji ima dva specijalna govornika: predsjednika SAD, i jednog specijalnog gosta čiji identitet se otkrije tokom samog događaja”, objasnio je Nikolić, a zatim istakao da je drugi dio programa rezervisan za bilateralne sastanke učesnika sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD.

“Nastavljamo da ulažemo u naše tradicionalno dobre odnose sa Sjedinjenim Državama i da predstavljamo Crnu Goru na međunarodnoj sceni onako kako to i zaslužuje”, poručio je poslanik DPS-a.

Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član