Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ u vlasti, zato pada podrška NATO

Ova parlamentarna većina, kao i one dvije koje su joj prethodile, od 2020. do danas, tendenciozno guraju Crnu Goru što dalje od Evropske unije, iako su im puna usta priča o Evropi.

Najnoviji inciden na sjednici POSP-a u Strazburu, kada su svi poslanici vlasti glasali suprotno evropskoj politici i stratešim ciljevima države, pokazao je kakva je zaista politika vladajuće većine.

Činjenica da ni jedan poslanik iz korpusa vladajućih stranaka nije smio da glasa protiv predloga koji je iznio poslanik partije Milana Knežević, kojim se dovode u pitanje sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu i posvećenosti Crne Gore obavezama koje ima kao članica NATO, pokazuje da je politika bivšeg DF ona koju slijedi parlamentarna većina.

Posljedica takve, antizapadne, proruske politike, skrivene iza lažnog zalaganja za Evropu dovela je i do toga da je ove godine podrška građana NATO savezu, 12 posto manja nego prethodne.

Sve ove činjenice ukazuju da je dominantna politika u vlasti ona koju zastupaju partije bivšeg Demokratskog fronta, a koja je institucionalno zauzela pozicije u svim strukturama. Svi ostali politički subjekti u vlasti samo su dekor toj nazadnoj politici, što su i pokazali u Strazburu.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član