Nikolić: Podmetanja i manipulacije oko aerodroma svojstvene SDP-u

Izjava portparola SDP-a Mirka Stanića u kojoj izjednačava prodaju i koncesiju Aerodroma Crne Gore pokazatelj je da neznanje i dalje stanuje u SDP-u, baš kao i prije par godina, kada u ovoj partiji nijesu razaznavali razliku između prodaje i dugoročnog zakupa. Portparol SDP-a prećutkuje da su 20 godina kadrovi njegove  stranke upravljali Aerodromima, i to tako kao da su im u nasljedstvo ostavljeni. A kako su gazdovali ovim javnim preduzećem i kakvu su viziju razvoja imali, najbolje svjedoči stanje u kojem su ga ostavili, koje je bilo takvo da je ova Vlada morala interventno da reaguje u cilju proširivanja kapaciteta aerodroma u Tivtu i Podgorici. 

Decenijama je SDP imala ministre saobraćaja u Vladi, a u trenutku prelaska u opoziciju i ministra finansija, pa ipak, sem verbalnih tirada i to iz opozicionog statusa, ne vidjesmo nikakve SDP- ove  investiciono-razvojne zamahe na aerodromima, a ni drugdje.

Na sreću građana, za razliku od tog perioda, kada je SDP direktno blokirala više stotina miliona eura ulaganja u Crnu Goru, i otvaranje stotina novih radnih mjesta, a javna preduzeća koristio za partijska zapošljavanja i  finansijsku eksploataciju, danas ova partija nema kapacitet a ni uslove za tako štetno djelovanje u odnosu na ekonomske interese Crne Gore. Tek ponegdje, kao u opštinama gdje su sa ideološkim protivnicima ušli u vlast, kako bi se domogli javnih preduzeća poput Luke Kotor, primjenjuju svoj uhodani destruktivni model svojatanja i zloupotrebe javnih resursa, i naravno stvaranja gubitaka koje građani treba da pokrivaju. 

Srećom, birači su im  na izborima, a naročito na posljednjim u Podgorici, jasno stavili do znanja šta misle o njihovoj politici, kalkulantstvu i konvertitstvu. Koliko je plodotvorno odsustvo SDP-a iz kreiranja državne politike najbolje govore ekonomski pokazatelji ove Vlade – prvi put poslije 2008. godine ostvarili smo suficit tekuće potrošnje, i to u iznosu od preko 20 miliona eura, ostvarili smo rast od 4.3 odsto u prošloj i 4.5 odsto u prvom kvartalu ove godine, a do 2021.godine ostvarićemo i ukupan budžetski suficit i smanjiti nivo javnog duga na 60.5 odsto, dok će prihodi od turizma ove godine premašiti iznos od milijardu eura. 

I za kraj, zbog crnogorske javnosti da ponovimo još jednom: crnogorski aerodormi ostaće državni, ali infrastrukturno i poslovno znatno unapređeni jer je puna valorizacija aerodroma, uz gradnju preostalih dionica autoputa Bar-Boljare i Jadransko-jonske autoceste, preduslov daljeg razvoja i povezivanja Crne Gore, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu.

Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član