Nikolić: Pitanja za ministra Radulovića

Deset pitanja za ministra Đorđa Radulovića koji je stavio Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi.

1. Da li mu je bilo neprijatno dok je danas u UN, kao član državne delegacije Crne Gore sjedio pored predsjednika Mila Đukanovića, protiv koga je prethodno pokrenuo subverzivnu akciju u međunarodnoj javnosti, zloupotrebljavajući u te svrhe diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore u inostranstvu?

2. Na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore nametnuvši im ulogu falsifikatora činjenica o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra?

3. Koji vladini resori su dostavili podatke ministru Raduloviću, jer je i laicima jasno, da MVP ne može raspolagati svim podacima za utvrđivanje objektivnih činjenica povodom događaja na Cetinju?  

4. Zašto kao “ekspert koji nije politički obojen”, nije sačekao zvaničan izvještaj komisije koju je dan nakon što je sačinio instrukciju, formirala vlada Crne Gore u kojoj je Radulović ministar? 

5. Ako je instrukcija našim ambasadama, kako kaže ministar objektivna, čemu istraga i prijetnje otkazima u ministarstvu, nakon što je tzv. non pejper pušten u javnost? 

6. Da li je ministar Radulović spreman javno da objavi bilješke koje je tražio da mu iz naših ambasada dostave do 17. septembra, te da saopšti koliko ambasadora je odbilo da postupi po instrukciji koju im je proslijedio, i koliko njih je fingiralo sprovođenje ministrovog skandaloznog naloga?

7. S obzirom na to da je tokom posljednjeg mandata prethodne vlasti ministar Radulović bio drugi sekretar naše ambasade u Bukureštu, na koji način je svojim sagovornicima u Rumuniji interpetirao instrukciju ministarstva o litijama i događajima u Budvi? Ukoliko je odbio da postupi po instrukciji, u šta sumnjamo, da li je protiv njega vođen disciplinski postupak, kojim uzgred rečeno, danas Radulović prijeti kolegama iz MVP koji su šokirani sadržajem njegovog non pejpera, o tome obavijestili javnost? 

8. Imajući u vidu da ministar Radulović apostrofira kako je “non pejper” neformalan dokument, da li smatra da ga to abolira od odgovornosti što je njegova instrukcija prepuna netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, te više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije? 

9. Da li je ministar spreman javno da kaže od koga je policija Crne Gore čuvala manastir, dok je vlada u kojoj sjedi zloupotrebljavala državne resurse za obračun sa svojom Prijestonicom, dostavljajući NATO helikopterima i suprotno zakonu, sveštena lica crkve druge države? 

10. Da li će zbog činjenice da je zloupotrijebio svoj položaj, te da je izgubio kontrolu u ministarstvu kojim upravlja, ministar Radulović podnijeti ostavku, ili će čekati glasanje parlamenta o njegovom razrješenju?

Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član