Nikolić: Odbacujemo monstruozne podvale Vijesti

Taman kad čitalac pomisli da se tzv. nezavisne Vijesti ne mogu profesionalno niže strmoglaviti, oni to ekspresno demantuju. Potvrđuje to i današnji tekst “Brvno u oku svom” Vladana Žugića, koji daje svoj prilog uzaludnoj orkestriranoj kampanji sračunatoj da konfrontira DPS i dosadašnju vlast sa zapadnim partnerima, s kojima je minulih decenija izgrađeno trajno strateško partnerstvo, posebno sa Amerikom kao ključnom zemljom. I da omalovaži grandiozne uspjehe Crne Gore na spoljnopolitičkom planu u tom periodu.

Autor medija kojeg sad zovu Vladin bilten, insinuira da je neko iz okruženja predsjednika Đukanovića nagovorio Tamaru Nikčević da postavi neprimjereno pitanje o ambasadorki SAD Džudi Rajnke u autorskoj emisiji “Teleskopija”, zbog čega se izvinila, a uredništvo Javnog servisa od toga ogradilo. Valjda polazeći od sebe, autor bez ikakvih argumenata proizvoljno i neutemeljeno tvrdi da je neko iz okruženja Đukanovića nagovorio, da postavi to pitanje, kao da ne zna ko je Tamara Nikčević u novinarstvu.

U svom pamfletu autor podsjeća na vrijeme “pokušaja diskreditovanja ambasadora radi disciplinovanja”, navodeći primjere iz vremena kad je Milan Roćen bio ministar vanjskih poslova, kada je čvrsto trasiran evropski i evroatlantski put Crne Gore, koja je doživjela punu afirmaciju na međunarodnoj sceni. I sve to što nabraja Žugić, Roćen je radio u interesu svoje zemlje, javno, kao ministar, nije mu za to trebao autoritet DPS. Bilo je to i vrijeme kad su Vijesti bile u dosta bliskim odnosima s njim, u kojima je objavljeno nekoliko njegovih zapaženih intervjua, u kojima se komentariše i ovo što Žugić danas reciklira. Kao šef diplomatije Roćen je bio veoma uvažen u dipkoru, i u MZ, posebno među zapadnim partnerima. Uostalom, kao i danas. Ako ne vjeruje, nek’ pita i ambasadorku Rajnke.

Na kraju, poruka Vijestima i svim drugim zaludnjacima: džaba vam trud, DPS je kroz konkretnu saradnju i brojne izazove sa zapadnim partnetima izgradila partnertstvo koje ništa ne može dovesti u pitanje, pa ni pojedinačni ekscesi ni vaša, ni mržnja vaših pomagača prema DPS i njenom Predsjedniku.

Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član