Nikolić: Nemamo namjeru da se prilagođavamo nečijim željama i očekivanjima, već da smijenimo izdajničku i štetočinsku vladu

Ovih dana funkcioneri sa različitih nivoa GP URA, intenzivno iskazuju svoje želje kakav bi DPS njima odgovarao. Čini nam se, da svi oni ne shvataju najbolje šta je zapravo na dnevnom redu. Svakako, ne organizuje se izbor mladoženje za GP URA. Uzgred, ako možemo da primijetimo, nije ni ona zahtjevna mlada koja bi, budući bezgrešna, dominantna i atraktivna postavljala uslove.

Suprotno, u pitanju je mala parlamentarna struktura, tačno 7,5 puta manja od DPS, kojem bi pretenciozno željela da postavlja uslove, dok u isto vrijeme stidljivo najavljuje da će tražiti podršku od naše partije?! Da razjasnimo, ovu, ne tako komplikovanu situaciju: GP URA od nas ne bi nikako mogao dobiti podršku, makar dok ne rasčistimo gdje su bili posljednjih godinu i po. Zašto su u vrijeme najprljavijeg ataka velikosrpskog nacionalizma služili toj retrogradnoj, osvajačkoj, anticrnogorskoj politici – i kad se nasrtalo na crnogorski identitet usvajanjem otimačke verzije važećeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i kad je realizovan sramotni desant na Cetinje, uz trovanje i ponižavanje građana prijestonice?

Svako drugi vidi, a oni očigledno ne žele da vide – da ih to i ne pitamo. Da objasnimo i zašto: Zato što nijesmo mladoženja za nevjernu mladu, ne zanima nas njena prošlost, pa saglasno tome nemamo namjeru da napravimo niti jednu promjenu, jer to očekuje od nas ili nam preporučuje GP URA. Vodimo se samo jednim motivom: Da sa bilo kim sa crnogorske parlamentarne scene smijenimo izdajničku Vladu koja služi SPC kao glavnom oružju velikosrpskog nacionalizma za ponovno prisajedinjenje Crne Gore, u ovoj fazi pod okrilje “srpskog sveta”.

Za tu crnogorsku i prije svega patriotsku potrebu, smo svima na raspolaganju. Baš takvi kakvi jesmo. Bez želje da se dotjerujemo po željama bilo koje partnerke, velike ili male. Pa, ko ima sličan cilj – dobrodošao. Mi ćemo do njega doći, sad ili za neko vrijeme. Sami ili u društvu. Sa ovim ili onim partnerom. Svakako, ima ih u Crnoj Gori.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član