Nikolić: Napad na Čađenovića sprovodi koalicija ,,Licemjerno se broji” PES-a, Vijesti i Demokrata

Novoformirana koalicija ,,Licemjerno se broji” koju čine Evropa sad, Demokrate i Vijesti nastavljaju politički motivisane napada na bivšeg direktora Čistoće Andriju Čađenovića kako bi stvorili alibi za neuspješno rukovođenje Glavnog grada.

Tako su se Vijesti naprasno sjetile da se interesuju za poslovanje privrednih društava Glavnog grada i da utvrđuju ko je i kojim povodom kupio mobilni telefon dok zatvaraju oči pred brutalnom zloupotrebom državnih resursa koja se dešava u prethodne dvije i po godine i pred činjenicom da se, recimo, samo u Elektroprivredi Crne Gore, šteta mjeri desetinama miliona eura. O ostalim državnim preduzećima kao i hiljadama lica koja su zapošljena prije izbora i bahaćenju ministara i ostalih namještenika nema potrebe da govorimo jer sve to očito nije tema za svjetla Reflektora Vijesti. Kao što očito ni okolnost da je Ustavni sud jednoglasno ukinuo skandalozne izmjene Zakona o predsjedniku – istog onog zakona kog su Vijesti srdačno promovisale kroz svoje namještene priloge i televizijske debate nijesu zaslužile značajnije interesovanje i medijski prostor boraca za pravdu i vladavinu prava čiji je lider poznati lovac na dinare.

Drugi činilac ove koalicije čine Demokrate koje očito zaboravljaju da rukovode Cedisom, preduzećem koje je postalo rekorder nepotizma i partijskog zapošljavanja i čiji troškovi reprezentacije i službenih putovanja prevazilaze 3 miliona eura. Zato još tragikomičnije djeluje zamjenik gradonačelnika Šaranović kad toboš zamišljeno i zabrinuto bdi nad javnim finansijama Grada vodeći istragu o tome da li je neko zaposlenim u Glavnom gradu kupio za 8. mart ružu ili karanfil i da li se u nekom od gradskih preduzeća kupila Coca Cola umjesto jeftinijeg Sinalca i Jupija.

O sjajnim rezultatima koje su ostvarili kadrovi Demokrata u ostalim državnim preduzećima nema potrebe da trošimo riječi. Krajnji domet uspjeha njihove politike je ideja Nikole Rovčanina koji je vizionarski problem zagađenja Pljevalja nastojao da riješi probijanjem tunela kojim bi se iz Prijepolja dopremao – vazduh.

Ipak, da bi se do kraja predstavio kvalitet politike Demokrata, važno je podsjetiti se i još jednog državnog preduzeća – Skijališta Crne Gore u kojem su meritokrate u pokušaju, zaposlili toliko svojih rođaka i prijatelja da bi komotno mogli svadbe, proslave i sjednice Glavnog odbora partije da održavaju u prostorijama ove istoimene firme. Doduše, s obzirom na brzinu opadanja rejtinga podrške, ubrzo će u Skijalištima moći da stanu i svi glasači ove prevaziđene partije.

Tu je naravno i Pokret Evropa sad, u liku stalno progonjenog i ugroženog Denisa Hota nekad izuzetno bliskog pojedincima iz Demokratske partije socijalista kojima bi mogao da zahvali na brojnim stvarima koje su mu u životu pomogli. Ipak, od njega ne očekujemo zahvalnost kao što ne očekujemo da se bilo ko iz ove principijelne koalicije zapita kako su na čelu Glavnog grada izabrali Oliveru Injac koja bi do sada uveliko bila procesuirana da nije već dva puta dobila zaštitu od strane GST-a lično.

Ne očekujemo naravno bilo kakvu principijelnost od pomenutih jer su svi zajedno do sada dokazali da se kod njih samo licemjerno broji. Očekujemo još samo da se ovom konglomeratu pridruži i Luka Rakčević sa svojim naučenim floskulama kako bi predstava bila kompletna. Ipak, za razliku od njih građani Podgorice ne žive predstave već se suočavaju sa konkretnim problemima koje je gradska uprava nesposobna da riješi pa se već sada jasno može čuti da je ,,raspad sistema” termin koji najbolje opisuje aktuelnu skalameriju na vlasti u Glavnom gradu.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član