Nikolić: Ministar Radulović zloupotrijebio diplomatske predstavnike Crne Gore, podnijeli smo prijedlog za njegovo razrješenje

“Danas smo podnijeli prijedlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjiskih poslova Đorđa Radulovića”, saopštio je član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Andija Nikolić.

On je rekao da je to učinjeno jer je ministar Radulović srozao aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova na nivo prizemne propagande uputivši instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, i to dan prije nego što je formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije.

Nikolić je iznio svoj stav da je ministar Radulović grubo zloupotrijebio položaj i stavio Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi jer, kako je to istakao, nije naveo na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatsko-konzularne predstavnike, niti koji Vladini resori su dostavili informacije Ministarstvu vanjskih poslova.

“Bez zvaničnih izvještaja o događajima na Cetinju Ministarstvo vanjskih poslova utvrdilo je da je ,,policija djelovala profesionalno” i svu krivicu pokušalo da pripiše predstavnicima opozicije i predsjedniku Crne Gore, predstavljajući ih kao ekstremiste”, istakao je član Predsjedništva DPS.

Njegovo mišljenje je da je ponižavajuće za Crnu Goru da ministar vanjskih poslova u međunarodnoj javnosti pokreće subverzivnu akciju protiv predsjednika sopstvene države, zloupotrebljavajući u te svrhe diplomate Crne Gore, a da samo par dana kasnije kao član državne delegacije u Njujorku, nastupa i sjedi  sa šefom delegacije predsjednikom Đukanovićem.

Na kraju Nikolić je konstatovao da je od imenovanja na funkciju ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokazivao nekompetentnost, ali i nepoznavanje i nepoštovanje zakona i Ustava Crne Gore, te poručio da je ovaj posljednji skandal samo jedan u nizu nedostojnih poteza ovog ministra.

“Zato razriješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, predstavlja minimum odgovornosti neophodan za zaustavljanje dalje kompromitacije međunarodnog ugleda Crne Gore”, zaključio je Andrija Nikolić.

Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član