Nikolić: Leposavić potvrdio da Krivokapićeva vlada ne priznaje genocid u Srebrenici

Ministar Vladimir Leposavić po drugi put je relativizovao i negirao genocid u Srebrenici, i svojim licemjerjem ponovo udario na žrtve i njihove najbliže. U pokušaju da izbjegne političku kaznu, izvrće sopstvene riječi i sa pozicije ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, podstiče ekstremni šovinizam.

Kao pravnik, Leposavić bi umjesto što u pojam zločina uvodi ravnotežu, morao da zna da je jedan od razloga za osnivanje sudova koji sude pojedincima, suprotstavljanje konceptu kolektivne krivice.

Nedopustiv odnos Leposavića prema najvećem zločinu poslije Drugog svjetskog rata ne čudi, jer je dotični ministar u vladi Zdravka Krivokapića koji je svoj odnos prema Srebrenici pokazao još 1999. godine kada je bio u špaliru za doček međunarodnog teroriste i nacionaliste Nikole Kavaje u kući Milete ,,Čiče” Pavićevića na Draču u Podgorici, kojem su prisustvovali članovi Šešeljeve Radikalne stranke i četničkih udruženja. Na zidu iza Krivokapića tada su bila istaknuta sva četnička znamenja, ali i velika slika Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca.

Upravo u ideološkoj orijentaciji Krivokapića, nalazimo razlog zašto premijer već danima ne odgovara na poziv raznih političkih, društvenih i međunarodnih činilaca da se vlada jasno odredi prema stavovima svog ministra.

Zato ne čudi zabrinutost i upitanost ključnih aktera međunarodne zajednice, kuda to ide Crna Gora sa ovakvom vladom.

Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član