Nikolić: Krivokapić izgubio samokontrolu, narod na ulice izveo on i ministri svojim odlukama

Pokušaj Zdravka Krivokapića da po svaku cijenu zadrži poziciju premijera, tako što će neustavnim zakonskim rješenjima kojima se destabilizuje država i izazivaju podjele u društvu, podilaziti Demokratskom frontu, koji ga javno ponižava i prijeti njegovom smjenom je za svako žaljenje.

U tom smislu tumačimo i današnje optužbe koje je Krivokapić uputio na račun DPS-a i njenog predsjednika, jer nije narod na ulice izveo predsjednik Đukanović – već upravo premijer i njegovi ministri, svojim skandaloznim i netransparentnim radom i odlukama.

Ovu Krivokapićevu optužbu, shvatamo i kao dio svojevrsne samoprojekcije, jer upravo je on postao premijer na talasima organizovanih protesta, kojima su se rušile legitimne institucije, pod izgovorom promjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Uostalom, Krivokapiću bi bolje bilo da se ne bavi zamjenom teza, i pokušajem skidanja odgovornosti, već da se što prije utvrdi ko su njegovi službenici koji danas po ulicama automobilima gaze građane i objasni se javnosti da li je to metoda kojim će se ubuduće Vlada Crne Gore obračunavati sa neistomišljenicima.

Podsjećamo premijera, da u skladu sa demokratskim načelima, svaki građanin ima pravo da mirno i uz poštovanje epidemioloških mjera, izrazi nezadovoljstvo i neslaganje sa odlukama Vlade Crne Gore kojima se želi destabilizovati država i urušiti temeljne vrijednosti ovog društva, i da njegova prijetnja samo pokazuje odsustvo njegove kontrole nad procesima kojima bi trebalo kao predsjednik Vlade da upravlja, ali i potpuni gubitak samokontrole.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član