Nikolić: Komentari na autorski tekst predsjednika Đukanovića potvrda da su naredni izbori dan D za Crnu Goru

Autorski tekst predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića izazvao je juče buru komentara sa različitih političkih i medijskih adresa. Nizali su se komentari perjanica iz pokreta Evropa sad, pojedinaca iz GP URA, jurišnika Bratislava Stojiljkovića sa raznih medijskih ispostava BIA koji se protežu od Borbe do Adrie. Briljirali su i brojni pojedinci i bivši konstituenti iz nekadašnje koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Ono što je ipak bilo najtužnije jeste zaključak koji se jasno nametao da je Jole Vučurović zvučao gotovo kao portparol svih pomenutih struktura zajedno. Jer sadržina, vokabular ali i domet političke pameti svih navedenih, gotovo da se nije razlikovao.

Zbog toga su i poruke iz teksta predsjednika Đukanovića još značajnije. Sve što živimo danas i svi izazovi sa kojima se suočavamo uzrokovani su rezultatom izbora 30. avgusta.

I prije tih izbora jasno smo upozoravali javnost da je glas za Uru glas za Demokratski front, te da suštinske razlike u politici između ove dvije strukture nema bez obzira što su jedni tvrdi unionisti a drugi deklarativni suverenisti. Prethodne dvije minule godine, sa posebnim akcentom na posljednje događaje, jasno su potvrdile ispravnost takvog stanovišta. Pa ipak, ako smo kao društvo jednom dozvolili da budemo zavedeni zelenom politikom malog Napoleona, drugi put na to nemamo pravo. U sedmicama ili mjesecima pred nama slijede nam vanredni parlamentarni izbori na kojima nemamo pravo na grešku.

Suverenistički blok, bez obzira na modalitet nastupa mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobjedu neće donijeti niko – sem oni sami. Sa druge strane političkog spektra razlike gotovo da nema – i jučerašnje reakcije su to još jednom dokazale. Zbog toga, naredni izbori biće dan D za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja. I samo svi zajedno toga dana možemo odbraniti temeljne vrijednosti od kojih mora biti satkana budućnost Crne Gore kao moderne, evropske, sekularne, antifašističke države i punopravne članice EU.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član