Nikolić: Kome crkva kroji listu, tome u Vladu postavlja i ministre “apostole”

Spisak predloženih kandidata za ministre, očekivani je epilog izbornog procesa tokom kojeg je Srpska pravoslavna crkva, sastavljala liste, predlagala nosioce, formirala ideologiju i bila najuticajniji subjekt u opozicionim redovima.

Pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, ironijom sudbine, vratio se kao bumerang upravo onim političkim subjektima, koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status.

 “Apostolska” vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjima ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija – srpsko-pravoslavna, u kojoj je krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati. I to ne samo zato što se postavlja pitanje legitimiteta ovih ljudi, njihovog iskustva i kompetencija, već zato što je Crna Gora građanska a ne teokratska, multinacionalna a ne samo srpska, multikonfesionalna a ne isključivo pravoslavna država. To su vrijednosti koje su ugrađene u temelje Crne Gore, i svako ko to ne vidi, već političko pravoslavlje, klerikalizam i velikosrpstvo  na silu nameće kao ideologiju, ili ne poznaje Crnu Goru ili je politički slijepac i amater.

Miloš Nikolić, portparol DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član