Nikolić: Koga stvarno zastupa Andrej Milović?

Visoki funkcioner Pokreta Evropa sad, Andrej Milović, čije je jedino životno dostignuće činjenica da je već na samom početku karijere, kao pripravnik uspio da prekrši Kodeks profesionalne etike advokata time što je pomagao suprotstavljenoj strani u sporu, našao je za shodno da drži lekcije Demokratskoj partiji socijalista i to, gle čuda – baš o moralu?!

S obzirom na to, da je svoju licencu advokata svojevremeno spasao tako što se izvinio za svoj nemoralni postupak, i tako pokajao što je prevario klijenta, vjerujemo da će vremenom revidirati svoje stavove i prema DPS i izviniti se za besmislice koje saopštava na račun naše partije.

Dakle, taj ”moralni gigant” koji je pomagao drugoj strani, u odnosu na onu koju je njegova kancelarija zastupala u sporu, sada se pojavljuje kao branitelj interesa države Crne Gore.

Shodno svom moralnom kodeksu, Milović zvanično zastupa interese ove države, a suštinski radi u korist neke druge – da ne licitiramo i koje.

Zbog toga bi bolje bilo da se “moralni gigant” spusti na zemlju i da se vrati u realnost. A u političkoj realnosti Milović je funkcioner jedne vanparlamentarne stranke. I to će ostati sve dok njegovi koalicioni partneri budu bježali od izbora.

Dakle, gospodine Miloviću, za početak raspravite prvo ovu principijelnost i primjer pravih partnerskih odnosa sa onima sa kojima namjeravate da sarađujete pa tek onda možete da zabrinuto bdijete nad interesima države Crne Gore.

Do tad, kao i u prethodnim decenijama, o tim interesima će se starati Demokratska partija socijalista. I da Vas relaksiram – Crna Gora će dobiti funkcionalan i stručan Ustavni sud onda kada bude istinske želje za dijalogom i dogovorom koji će rezultirati kompromisom, a samim tim i kvalifikovanom većinom.

Finalno – što se tiče reformi u Demokratskoj partiji socijalista, moraću Vas podsjetiti na staru izreku: Obućaru, ne dalje od cipela. Bavite se Vi gospodine Miloviću partijom koju formalno zastupate. Inače bi se moglo pomisliti da po Vašem starom maniru zapravo svojim nemuštim nastupima nastojite pomoći drugoj strani – u ovom slučaju Demokratskoj partiji socijalista?!

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član