Nikolić: Ivanovićeva “kontrola štete”

Podaci koje smo nedavno u Parlamentu čuli – da je koalicija Demokratskog fronta platila pola miliona eura u kampanji za oglašavanje u medijima koncerna Vijesti; da se Željko Ivanović dogovarao sa njemu omraženim Željkom Mitrovićem da mu za 13 miliona eura proda (čitaj: proda Vučiću) svoje medije; da je od srpskog M-TEL uzeo 1,7 miliona EUR – bacaju sasvim novo svijetlo na uređivačku politiku ovog medija. Jasno je, dakle, otkud se za nekada nezavisan medij, sve češće koristi ime “štampana Svetigora”. O drugim izvorima njihove “nezavisnosti” nećemo ovoga puta.

Bilo je očekivano da će Željko Ivanović, promptno, na naslovnici poreći ove optužbe, koje mu je uputio njegov doskorašnji marketinški klijent Milan Knežević; da će negirati da je prodaja TV Vijesti srpskim vlastima bila samo pitanje cijene; da će u najmanju ruku podići tužbu protiv Kneževića koji ga je prikazao kao stub velikosrpske i Amfilohijeve propagande… Naravno, to se nije desilo. Ivanović o Kneževiću ćuti, dok u isto vrijeme, poput portparola, za beogradske medije najavljuje da će Zdravko Krivokapić osnovati stranku. Valjda smatra da je to adekvatna osveta Kneževiću i Mandiću, za to što su prekršili “zakon ćutanja” i otkrili tragove srpskog novca upumpanog u “Vijesti”.

Umjesto pojašnjenja i opravdanja, koje s pravom očekuju svi oni crnogorski suverenisti koji su vjerovali “Vijestima”, ovih dana nam se učestalo serviraju stavovi raznih političkih marginalaca. Jedan u nizu je, vlastima u Srbiji javno najomraženiji, a tajno najomiljeniji opozicionar, Dragan Đilas. Sve kvalifikacije koje je ovaj kontroverzni biznismen i srpski političar izrekao o DPS-u sasvim su logične kada dolaze iz pera kuma i najboljeg prijatelja Mlađana Đorđevića. Kum Đorđević bio je koordinator čuvenih plemenskih skupština još za vrijeme referenduma u Crnoj Gori. Kum je jedan je od intimusa čuvenog Rešetnjikova, bivšeg direktora ruskog Instituta za strateška istraživanja, za koji su mnogi tvrdili da je najmanje veze imao sa strategijom i naukom, ukoliko se pod strategiju ne podvedu sve one aktivnosti usmjerene na destabilizaciju Crne Gore, pred oktobar 2016. Dragan Đilas, rodonačelnik tabloida, rušitelj Đinđićeve Demokratske stranke, cenzor i kontrolor medija za vrijeme dok je bio na vlasti, gradonačelnik Beograda često povezivan sa raznim korupcionaškim aferama i na kraju razbijač srpske opozicije zaista nema ni jednu potrebnu kvalifikaciju da svojim stavovima podučava građane Crne Gore šta im je činiti.

Doduše forsiranje Đilasa kao i Ivanovićeva nedavna kolumna kojom se kao napada srpski predsjednik, mogu se podvesti pod “kontrolu štete”, poznat marketinški metod da se umanje loše posljedice. U konkretnom slučaju, loše posljedice kompromitujuće činjenice da se medij koji je nekad bio ikona suverenista valja i nudi po srpskom tržištu, da ga finansiraju srpske firme, Crkva, i razni velikosrpski krugovi… Imajući u vidu sve ove okolnosti i nova saznanja, jasno je da je i najnoviji današnji pamflet kojim se vještački, isforsirano i lažno napada patriotski skup, održan prije dvije nedjelje a u isto vrijeme pokušava diskreditovati DPS, ništa drugo do zaostali dug u robno – novčanoj razmjeni Ivanovića i njegovih “klijenata”.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član