Nikolić: Imenovanjem neustavnog mandatara, pučisti Crnu Goru guraju u međunarodnu izolaciju

Imenovanjem Miodraga Lekića za neustavnog mandatara, pučistička parlamentarna većina napravila je još jedan korak ka međunarodnoj izolaciji Crne Gore i zaustavljanju evropskih integracija.

Uprkos jasnom i precizno saopštenom mišljenju Venecijanske komisije, brojnim nedvosmislenim upozorenjima s najviših adresa iz Brisela i Vašingtona, i apelima čitave međunarodne zajednice, pučisti su, pod dirigentskom palicom Andrije Mandića, nastavili da razaraju ustavne temelje Crne Gore.

Grupa zavjerenika protiv sopstvene države, zaokupljena služenjem prema Moskvi i Beogradu, formalno je priznala da želi da uništi san naših građana o životu u EU. Njihova očajnička kupovina vremena pred neminovne izbore put je koji vodi do potpune konfrontacije sa demokratskim svijetom.

Tijesna pučistička većina, od samo jednog poslanika, dvije godine je razarala Crnu Goru, pokušavajući da joj oduzme državna svojstva, da je učini nefunkcionalnom, i da u finalu dokaže da nema kapacitete da bude suverena država. Epilog takvog minulog rada je i karikaturalna predstava u kojoj pučisti biraju neustavnog mandatara. Činjenica da neko, sa izvjesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju.

No, i ova predstava će imati svoj neslavan kraj, kao i sve dosadašnje predstave, čiji su glavni protagonisti ljudi koji u kontinuitetu potkopavaju međunarodni kredibilitet sopstvene države. Biće to samo novi gubitak dragocjenog vremena i novo brukanje Crne Gore. Jedini izlaz iz dugotrajuće krize su vanredni parlamentarni izbori, uz prethodno uspostavljanje pune funkcionalnosti Ustavnog suda.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član