Nikolić i Rakočević sa Grošeljom: Svi kojima je stalo do evropske perspektive Crne Gore, da poštuju mišljenje Venecijanske komisije

Presudno je važno da sve političke partije kojima je stalo do evropske perspektive Crne Gore, bez izuzetka poštuju mišljenje Venecijanske komisije povodom usklađenosti domaćeg zakonodavstva sa Ustavom i pravnom tekovinom Evropske unije, zajednička je ocjena poslanika i članova Predsjedništva DPS-a Andrije Nikolića i Nikole Rakočevića sa Klemenom Grošeljom koji je izvjestilac liberalne grupe “Renew Evrope” za Crnu Goru.

Poslanik Evropskih liberala naglasio je da se političke i institucionalne krize poput one u kojoj se nalazi Crna Gora, najčešće rješavaju izborima. Prema mišljenju Grošelja, važno je povesti računa o tome ko se bira za sudije Ustavnog suda, jer to može da utiče na buduće pravce demokratskog razvoja Crne Gore.

Zajednički je konstatovano da sve političke partije u Crnoj Gori treba da insistiraju na inkluzivnom i sveobuhvatnom dijalogu povodom izbora najvažnijih funkcija u pravosuđu, kao isključivog instrumenta za postizanje neophodne kvalifikovane većine.

Nikolić i Rakočević su u razgovoru sa Grošeljom naglasili nužnost postizanja političkog kompromisa među strankama koje vjeruju u evropski sistem vrijednosti, sa ciljem koji je nadpartijski – da se ubrza integracija Crne Gore u EU.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član