Nikolić: DPS apsolutni pobjednik jučerašnjih izbora, osvojili 45 od 95 mandata, svako ko ne glasa za pad Vlade izdajnik je interesa građana

Na današnjoj pres konferenciji povodom juče održanih lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, portparol DPS Miloš Nikolić istakao je da je Demokratska partija socijalista apsolutni i ubjedljivi pobjednik juče održanih izbora.

To potvrđuje i činjenica, kako je istakao da je Demokratska partija socijalista osvojila ukupno 45 odborničkih mandata u ove tri opštine, što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 47,3% i to 14 na Cetinju i Mojkovcu i 17 u Petnjici, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 27,3% i to 7 na Cetinju, 2 u Petnjici i 17 u Mojkovcu.

Dakle, istakao je Nikolić:

“Demokratska partija socijalista samostalno osvojila je 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno”.

U glasovima, dodao je on DPS je osvojio 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, što dovoljno govori o ubjedljivom porazu koji je ova aktuelna vlast doživjela na jučerašnjim izborima.

Ukoliko se saberu rezultati u sve tri opštine DPS je ostvario rezultat od 42.9% čime je potvrđeno, nakon Nikšića u kom smo ostvarili rezultat od 40% da nema nikakvog pada DPS-a i da imamo ne isto povjerenje kao na Parlamentarnim izborima, već i trend rasta, što i sva naša istraživanja pokazuju.

Jučerašnji izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane da rejting DPS je snažan zbog zloupotrebe državnih resursa. Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, prijetila i ucjenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9%. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice.

Odgovarajući na pitanje novinara Nikolić je kazao da je DPS sa 44% ubjedljivi pobjednik izbora u Mojkovcu, a kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je premijerova stranka osvojila jedva 5%, te da je DPS sa svojim partnerima SD i LP duplo jači od koalicije “Za budućnost” koja broji više od 5 političkih partija. Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje 2 ili 3 mandata, odnosno, koji slave kad su samo 5, 10 ili 15 puta slabiji od Demokratske partije socijalista.

Odgovarajući na pitanje od koga očekuje DPS podršku za rušenje Vlade, Nikolić je istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom te istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će ,,izdati“.

“Ja ću vam to reći ovako: Svaki onaj ko ne glasa za pad ove i ovakve Vlade izdajnik je nacionalnih interesa i interesa građana Crne Gore”.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član