Nikolić: Demokrate 4 godine sabotirale Parlament, a sad bi novi mandat za nerad

Povodom izjave kontroverznog magistra Alekse Bečića izrečene večeras na debati na jednoj od opozicionih televizija, da je on „poslanik 24 časa“ podsjećamo da crnogorska javnost svjedoči činjenici da se on, kao i poslanici Demokrata, nijesu pojavili u Parlamentu od 2016. godine, čitav mandat, odbijajući radne obaveze a uredno primajući plate. Na ovaj način, Bečić i članovi njegovog pokreta dokazali su da ne poznaju osnove demokratije, time dokazujući da nijesu demokrate već pokret koji prevarom želi da sabotira najvažniju crnogorsku instituciju. Od pomenutih „24 časa“, Bečić nije proveo niti jedan na mjestu na koje su ga građani svojim glasom poslali da ih zastupa.

Oni koji su izdali povjerenje crnogorskih građana, koji nijesu učestvovali u radu Parlamenta nijesu dostojni da budu poslanici u najvišem domu naroda Crne Gore. Pojam poslanika očigledno nije poznat Bečiću, koji beskrupuloznim ponašanjem traži još jedan mandat za nerad u Parlamentu.

Fenomen nedolaska u Parlament predstavlja gaženje časti koja im je ukazana da se u ovom domu bore za interese onih koji su im povjerili svoj glas. Nijedna od razvijenih Zapadnih zemalja, kojima se Crna Gora pridružila članstvom u NATO savezu, naročito članica Evropske unije, ne poznaje ovaj način ponašanja, a u mnogima su predviđene sankcije za ovu drsku nebrigu za javne interese.

Podsjećamo da Demokrate, bez jasnog programa ili ideja, traže mandat od naroda uprkos nesposobnosti da formulišu stav u odnosu na bilo koje pitanje od važnosti za Crnu Goru, naročito u odnosu na vitalne nacionalne interese. Demokrate nijesu za Crnu Goru na Zapadu, već planiraju da glasove koje prikupe predaju Demokratskom frontu i političkom pokretu koji je prevođen mitropolitom Amfilohijem, pa stoga je i jasno zašto ne dolaze u Parlament i zašto ne učestvuju u radu organa koji služi za formiranje najvažnijih akata našeg društva. Sabotiranjem rada Parlamenta, kočili su najvažnije političke procese, naročito one koji služe bržem ulasku u EU.

Pozivamo građane da ne nasjednu na lažna obećanja političkih amatera, koji im ne garantuju da će ni u narednom periodu zastupati njihove interese.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član