Nikolić: Andrija Mandić je “evropski” izum Jakova Milatovića, centriran u vlast da bi opstruirao evropski put Crne Gore

Andrija Mandić, sa pozicije prvog čovjeka zakonodavne vlasti, na koju ga je smjestio njegov lobista Jakov Milatović, nastavlja da opstruira evropski put Crne Gore. Najnoviji otklon od evroatlantske, savezničke politike, Mandić je juče demonstrirao prijemom ambasadora Ruske Federacije, države kojoj je Crna Gora uvela sankcije slijedeći politiku Evropske unije u osudi agresije na Ukrajinu. Istovremeno, baš zbog ovakvih incidenata kao i činjenice da je na čelu Parlamenta Crne Gore osoba koja je dokazani ruski i srpski saveznik, jučerašnjem pozivu na prijem povodom 117 godina parlamentarizma nije se odazvao ni jedan od 27 ambasadora zemalja članica EU, kao ni 28 od 30 pozvanih ambasadora zemalja članica NATO. Svjesni činjenice da je Mandić “evropski” izum Jakova Milatovića, koji je postavljen na visoku državničku funkciju da bi institucionalno ometao napredovanje Crne Gore ka članstvu u EU, poslanici DPS nijesu htjeli da prisustvuju pomenutom prijemu.

Punu političku i institucionalnu odgovornost za pokušaj konfrontacije Crne Gore sa svojim saveznicima, u šta se uklapa Mandićev prijem ruskog ambasadora, delegiramo prvenstveno Jakovu Milatoviću. On je odgovoran što je povodom Dana parlamentarizma Skupština Crne Gore bojkotovana od većine diplomatskih predstavnika država saveznica kao i od strane političkih subjekta sa domaće političke scene, kojima je jasno od početka kakva je uloga namijenjena Mandiću, kao i zašto ga je Milatović protežirao.

Milatovićev veto na Spajićevu ideju da sklopi vladu bez nekadašnjeg DF-a, kao i njegova platforma za naivne – da je Crnu Goru moguće približiti Evropskoj uniji preko Moskve, uveli su Crnu Goru u zonu civilizacijskog sumraka. Identifikovali smo stare i nove izvođače radova koji su odavno, ili od skoro, angažovani na blokadi evropskog puta Crne Gore i učinićemo sve da ih što prije sklonimo, elimišemo sa mjesta odlučivanja, onako kako smo to uradili sa Krivokapićevom i Abazovićevom vladom.

Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika DPS-a

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član