Nikolić: Abazović u sred Sarajeva namjerno zamagljuje istinu o Srebrenici

Optužbe Abazovića u kojima predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, povezuje sa genocidom u Srebrenici, su sramne i bijedne.

Sramne – jer su apsolutna neistina i  morbidna izmišljotina. A bijedne – jer ih je Abazović izgovorio za sarajevski medij u trenutku kada se u nekim djelovima Crne Gore napadaju građani  islamske vjere i njihova imovina, od strane fašista i šovinista. Svi ovi napadi koincidiraju sa najavom velikosrpskih nacionalista, koji otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, čiji duhovni vođa i politički otac mitropolit Amfilohije muslimane naziva “lažnim ljudima, lažne vjere”, da će nakon izbora upravo sa Abazovićem da čine izbornu većinu.  

Zabrinjavajuće je što ovo nije prvi put da URA iznosi špekulacije povodom genocida u Srebrenici. Svjedočili smo u kampanji da je visoka funkcionerka ove partije izbjegla da najgori zločin poslije II svjetskog rata u Evropi nazove pravim imenom. 

DPS će uvijek stajati na stubu odbrane, multietničke, multikonfesionalne i građanske Crne Gore i svaki pokušaj manipulacije ovim tekovinama crnogorskog društva, kao ovaj posljednji Abazovićev, snažno ćemo osuditi.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član