Nikolić: Abazović je odlučio da ga istorija pamti kao potrošenog slugu stranim interesima, umjesto evropskog premijera

Uskoro bivši premijer Dritan Abazović, posljednjih sedmica je izgubio tlo pod nogama, ali očigledno i kopču sa zdravim razumom. Tako je danas ovaj kosmopolita – kako sebe voli da naziva, nastavio da crta mete, prijeti i optužuje ljude, pa je našao za shodno da u svom maniru brutalno laže i izmišlja ,,širenje fašizma” od strane gradonačelnika Ivana Vukovića.

Ipak, da podsjetimo javnost da je upravo Abazović taj koji je nakon 30. avgusta 2020. godine uspostavljanjem nove parlamentarne većine zajedno sa onima koji su činili doskorašnju vlast sudjelovao u reinkarnaciji povampirenih aveti prošlosti za koje smo mislili da su davno poražene. Tako su, nakon “osvježenja” kojem je Abazović presudno doprinio, poruke kako će Pljevlja biti nova Srebrenica, parastosi Draži Mihailoviću, uriniranje po Ljubu Čupiću i buđenje duhova fašizma i nacionalizma  devedesetih godina postale normalna pojava u Crnoj Gori.

Dritan Abazović imao je istorijsku šansu – od čovjeka koji je trebalo da vodi evropsku vladu postao je smetnja napredovanju države na polju EU integracija. Umjesto evropskog premijera istorija će ga pamtiti kao potrošnog slugu stranim interesima. Ipak i ova epizoda uskoro će postati ružna prošlost, a DPS će nastaviti da bude stožer borbe za evropsku budućnost naše države. U toj borbi ćemo izvjesno pobijediti jer uz nas stoji čitav front onih koji budućnost Crne Gore ne vide u mračnim vilajetima velikosrpskog nacionalizma već u društvu modernih i razvijenih evropskih država.

Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član