Nikola Divanović: Strah od izbora

Šta je zajedničko opstrukciji inicijative za glasanje o povjerenju predsjedniku SO Budva i kuknjavi u susret lokalnim izborima u novembru? Strah! Opravdani strah da se “nebeskoj braći“ na terenu u Cetinju, Mojkovcu, Petnjici i u Tuzima ne pošalje poruka da je lavina krenula. 

Šta ima prirodnije nego da “sinod“ predsjednika Skupštine Opštine Budva, odlučuje umjesto anesteziranog budvanskog Parlamenta? Situacija u kojoj Kolegijum predsjednika Skupštine Opštine Budva, kao konsultativno i neformalno tijelo, odbija inicijativu  za smjenu g-dina Vujovića, osim što predstavlja pravni nonsens, karikaturalno ilustruje jeftin politikantski trik, da se po svaku cijenu preživi još nekoliko sedmica.

Znaju odlično i Demokrate i ostali koji čine vlast u Budvi da je građanima odavno jasno sa kim imaju posla i da bi Vujovićeva smjena značila i njihov definitivan kraj na lokalnim funkcijama, zato tako grčevito brane pozicije, mada iskreno ne vjeruju ni Vujoviću ni samima sebi.

 Međutim, takođe znaju i da bi i najmanja turbulencija predstavljala snažan udarac svim tim partijama koje održavaju Vujovića na funkciji predsjednika SO Budva pred lokalne izbore u četiri opštine, zakazane za 26. novembar. Jedino na što se pozivaju, u nedostatku bilo kakvih konkretnih programa, upravo je vršenje vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pa bi im bilo kakva smjena u te tri opštine predstavljala prepreku koju ne mogu da objasne ni sami sebi, a kamoli građanima. 

Sada je već jasno da će Demokrate i DF, preko Vujovićevog takozvanog Kolegijuma, odlagati inicijativu za Vujovićevu smjenu najmanje do poslije 26. novembra, u nadi da će u međuvremenu izmisliti novi razlog za dalje odlaganje inicijative. Za nepunih godinu dana vlasti u Budvi su uspjeli samo da pozapošljavaju sve svoje partijske kadrove i familije i da se posvađaju međusobno. Ostalo ih suštinski i ne zanima, osim da se održe na vlasti što duže, isključivo zbog svojih ličnih interesa. 

Dakle, lavina je krenula, a balon, prepun helijumsko-populističkih izgovora je pred pucanjem. Tu im ne mogu pomoći ni svi tehnolozi iz diplomatskog kora kojima se ovih dana plačljivo obraćaju za pomoć. 
 
Nikola Divanović,  služba za informisanje DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član