Nastavak učešća Alijanse žena DPS u programu podrške političkom aktivizmu žena koji sprovodi Vestminsterska fondacija za demokratiju u Crnoj Gori

Trodnevna obuka pod nazivom “Jačanje kapaciteta ženskih krila političkih partija”, održana je prethodnog vikenda za članice Alijanse žena Demokratske partije socijalista u organizaciji Vestminsterske fondacije za demokratiju. Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje WFD sprovodi u okviru projekta podrške ženskom političkom aktivizmu u saradnji sa više političkih partija. Ovom prilikom su opštinske organizacije Alijanse žena Demokratske partije socijalista radile na definisanju planova aktivnosti za predstojeći period.

Cilj izrade akcionih planova će biti da se unaprijedi funkcionisanje lokalnih odbora, ohrabri veći broja žena da učestvuje i predvodi političke procese, te da se doprinese promociji demokratskih vrijednost na nivou zajednica širom Crne Gore.

Obuci koja je održana u Petrovcu tokom prethodnog vikenda, učestvovale su predsjednice i predstavnice opštinskih odbora Alijanse žena, a program rada se fokusirao na inovativno liderstvo, uključujući i rad na konkretnim vještinama. Metoda procjene potreba lokalne zajednice, komunikacija i javni nastup, te osnove planiranja budžeta su bile neke od tretiranih tema.

Trodnevnoj obuci prisustvovala je i predsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista, Drita Llolla, koja je naglasila važnost saradnje sa zapadnim partnerima, u konkretnom slučaju sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju i Vladom Velike Britanije.

“Veće učešće žena u politici indikator je demokratičnosti društva. Alijansa žena DPS-a, kao najveća ženska politička platforma u Crnoj Gori, se predano posvetila tom cilju a sa posebnim fokusom da smanji političku marginalizaciju žena na lokalnom nivou”, zaključila je predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla.

Kontinuirana podrška opštinskim odborima tokom izrade lokalnih akcionih planova do kraja jula biće omogućena uz pomoć Vestminsterske fondacije za demokratiju kao i uz podršku Alijanse žena Demokratske partije socijalista na centralnom nivou.

Alijansa žena DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član