Na sjutrašnjoj konferenciji za medije Komsija za zdravstvo DPS ponudiće set mjera kojima se može unaprijediti vakcinacija djece

Nedopustivo je i neoprostivo da djeca u Crnoj Gori teško obolijevaju kao i da postoji opravdana bojazan da mogu umrijeti od bolesti koju je trebalo davno iskorijeniti i za koju postoji efikasna vakcina.

U našoj državi se registruje drastični pad stope obuhvata MMR imunizacijom pa je tako u 2021. godini detektovan rekordno niski obuhvat sa svega 18% za djecu rođenu tokom 2020. godine.

Prema procjenama u riziku od malih boginja u Crnoj Gori je i do 20.000 djece.

Ovakvo stanje jeste alarmantno i predstavlja poziv na mobilizaciju stručnjaka koji treba da ponude odgovor na brojne izazove.

Komsija za zdravstvo DPS svestrano, studiozno i kompetentno razmatrala je problem vakcinacije u Crnoj Gori i spremna je da ponudi čitav set mjera kojima se može značajno unaprijediti obuhvat vakcinacijom.

Stoga obavještavamo da će se sjutra (01.09.2022. godine) sa početkom u 12:00 h, u Staroj zgradi vlade, održati konferencija za medije predstavnika Komisije za zdravstvo Glavnog odbora Demokratske partije socijalista, na kojoj će govoriti dr Lidija Kljajić i doc dr Elvir Zvrko.

Komisija za zdravstvo DPS  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član