Mustajbašić: Struka i nauka su u drugom planu

Smjenom direktora Klinike za otorinolaringologiju, doktora Elvira Zvrka novo rukovodstvo u Ministarstvu zdravlja još jednom je dokazalo da su struka i nauka kod njih u drugom planu, a da prvim planom dominira politički revanšizam.

Od svega onoga što stoji u zvanju Doc. dr Elvira Zvrka, Mr sc. , Dr sc. izgleda da novom menadžmentu smeta samo jedno – njegovo ime Elvir.

Bez obzira što je dr Zvrko između ostalog, predvodio tim Kliničkog centra koji je uspješno izveo prvu operaciju kod COVID 19 pozitivnog pacijenta kod nas, a drugu u čitavom svijetu, bez obzira što je specijalista otorinolaringologije, što je uži specijalista plastične hirurgije glave i vrata, što je magistar, doktor i primarijus medicinskih nauka, što je docent na Medicinskom fakultetu u Podgorici koji je svoja znanja sticao širom planete, to ipak nije bilo dovoljno da i dalje uspješno kao direktor vodi Kliniku za otorinolaringologiju, jer nacionalna pripadnost i članstvo u DPS-u su za njih razlozi za diskvalifikaciju.

Ovakav odnos prema stručnjacima, bez obzira iz koje oblasti dolazili, a kojima je jedina smetnja politički program koji podržavaju, unazadilo je Crnu Goru, a konkretni potezi u zdravstvu su nas doveli do katastrofalne epidemiološke situacije. 

Apostolska Vlada nas stalno podsjeća da bez obzira na kvalitet, stručnost i profesionalizam koji pojedinci posjeduju, njihova pripadnost DPS-u je isključivi razlog za njihovu smjenu širom institucija sistema.

Stručnjaci, posebno iz sfere zdravstvene zaštite, će lako pronaći angažman i kod nas i bilo gdje u svijetu, dok se ovakvim potezima šteta isključivo nanosi građanima Crne Gore.

Admir Mustajbašić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član