Mustajbašić: Nazadovanje naše države i nedorasla vlast zabrinjavaju dijasporu

Svaki član naše cijenjene dijaspore, koji svoj odmor ovih dana provodi u svojoj domovini, primjećuje ogromnu razliku između dvije Crne Gore – one proevropske u kojoj je bio prošlog ljeta i ove današnje koja predstavlja igračku u rukama nedoraslih.

Na svakom životnom polju se osjeća ogromna razlika u vođenju Vlade između istinskog premijera kakav je bio Duško Marković i današnjeg čiji premijerski sat, sada već po definiciji, liči na tragikomediju.  

Svakodnevna prepucavanja premijera i njegovih partnera u parlamentu, nedostatak podrške skupštinske većine, kriza vlasti, egzibicionizam u vođenju državne politike, i konstantna nestabilnost se direktno reflektuju na svakog građanina Crne Gore, i ne zaobilaze ni one koji trenutno žive i rade u inostranstvu.

Pitanje koje sa pravom često postavljaju je – kako će tek izgledati njihova domovina kada odluče da je sljedeći put posjete? Oči cijele dijaspore su uprte u maticu i zabrinuta je da li će uopšte imati kome i čemu da se vrati.

Uvjereni smo da ćemo odgovor na to pitanje dati vrlo brzo na izborima, kada ćemo u zaborav poslati one čije posljedice kratkotrajne vlasti ćemo morati nažalost dugo da saniramo. Neće nam biti teško da uložimo sve napore da ponovo zemlju vratimo na evropski kurs i ponovo stvorimo ambijent u kojem će se naša dijaspora osjećati kao kod svoje kuće, što Crna Gora svakako i jeste, bez obzira na neuspjele pokušaje da se to negira.

Admir Mustajbašić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član