Mustajbašić: “Bajka o prelasku cenzusa”

Svaki dobronamjerni građanin vidi da je Bijelo Polje danas najveće gradiliše u regionu, ne samo infrastrukturno već i gradilište bolje budućnosti za sve građane.

Brojni projekti koji su započeti sa uspjehom se realizuju a mnogi od njih su u završnoj fazi.

Krenućemo od manjih, ali takođe značajnih kao što su asfaltiranja seoskih puteva, završavanje pet vodovoda, postavljanje nove rasvjete, nove teretane u sportskoj hali, rekonstruisanje školskih sala u OŠ ”M. Miljanov” i Srednjoj elektro-ekonomskoj školi pa preko formiranja Kuće poljoprivrede, izgradnje  novog njegnjevskog mosta, nove osnovne škole “Dušan Korać” u gradskom jezgru i modernog gradskog trga, uz kulturna dešavanja koja su sažeta u bezmalo deset festivala dolazimo i do kapitalnih projekata kao što su Đalovića pećina, Ski-centra na Bjelasici gdje je montiranje žičare u završnoj fazi i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Napominjemo i nove brojne pogone koji izrastaju na ekonomskoj mapi Bijelog Polja iz agroindustrije kao što je nova fabrika “Franca” za bezdimno sušenje mesa i peletara “Pelengić” iz domena drvoprerade, a posebno stavljanje u pogon fabrike za proizvodnju vode “Rada” i rješavanja tog dugogodišnjeg pitanja.

Kruna infrastrukturnih ulaganja u Bijelo Polje predstavljaće obaloutvrda sa šetalištem koja će otvoriti grad prema rijeci Lim, što je bila višedecenijska želja građana. Ovaj projekat dio je dvadesetomilionskog projekta koji Vlada Crne Gore realizuje sa Svjetskom bankom a koji se tiče uređenja korita rijeka Lim i Grnčar. Ovo će obuhvatiti pet opština sa sjevera Crne Gore a pored zaštite od poplava, izgranjom šetališta dorinijeće se i urbanoj transformaciji ovih gradova.

Sve ovo, zahvaljujući Vladi Crne Gore, danas možemo pobrojati našim građanima i jasno im pokazati sliku modernih obrisa našeg grada koje će imati u bliskoj budućnosti.

Novim Zakonom o finasiranju lokalne samouprave koji je inicirala Vlade Crne Gore, sve opštine sa sjevera bez obzira koje političke strukture u njima vrše vlast dobile su izdašnije prihode što je doprinijelo da uz domaćinski odnos lokalne samouprave stabilizujemo naše finansije a redovne isplate stipendija farmerima, mljekarima, studentima, NVO organizacijama i svim budžetskim korisnicima jasan su pokazatelj neumornog rada odgovornih ljudi koji žele bolju budućnost svom gradu i svojoj zemlji.

Već naredne godine građani će biti u prilici da vam na izborima pokažu šta misle o našim razvojnim projektima započetim i sprovedenim u mandatu ove Vlade i vašim kritikama na sva pozitivna dešavanja od kojih benefite imaju svi naši sugrađani.

Bojimo se da će to za vas biti neugodno buđenje iz sna zvanog “Bajka o prelasku cenzusa”, ali bez obzira na sve, uvijek smo raspoloženi da sa vama prošetamo i na javi obiđemo sve ovo što smo nabrojali.

Admir Mustajbašić, predsjednik OO DPS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član