Mustajbašić: Alarmantno stanje u Domu starih u Bijelom Polju

Deset mjeseci karantina, neprestana njega i briga o zdravlju svih korisnika Doma starih “Bijelo Polje” neoboriv su dokaz požrtvovanosti zaposlenih, a posebno medicinskog osoblja u danima pandemije virusa.

Zahvaljujući takvom odnosu, niko od korisnika ili zaposlenih nije bio inficiran a dodatnu snagu u toj nepravednoj borbi im je davala činjenica da su vakcine praktično na pragu vrata doma i da će uspjeti nemoguće – sačuvati svakog korisnika i ispratiti pandemiju bez žrtava.

U momentu kada se čitav svijet bori za dozu vakcine više, Ministarstvo zdravlja ima luksuz da odbija donaciju vakcina uz obrazloženje da su iste donacija za DPS, a ne shvatajući da je svaka od ovih vakcina donirana za građane Crne Gore, bez obzira na političku, vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost.

Prihvatanjem ove donacije, spasile bi se najranjivije kategorije društva, prvenstveno mislim na korisnike domova starih širom Crne Gore, spasili bi se mnogi životi, a onih 5 u Bijelom Polju ne bi bili ugašeni, niti bi ostalih 53 korisnika danas bili u zoni rizika.

Kontinuirana briga zaposlenih o svakom korisniku doma bila je imperativ u vremenu ove pandemije. Izdržali su deset mjeseci prateći stroga pravila i procedure, ne dozvoljavajući da se na tom putu napravi niti jedan pogrešan korak. Ali nerazumijevanje, dnevno politikanstvo i sujeta trenutne vlasti je obesmislila njihovu žrtvu i borbu.

Uz nadu da će svi inficirani korisnici i zaposleni pobijediti ovu bolest, želim istaći da mi je bila čast biti na čelu ove ustanove i kolektiva kada vidim kolika je njihova istrajnost u ovoj borbi.

Admir Mustajbašić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član