Muratović: Umjesto nezaposlenošću i poskupljenjem, ministar Milatović se bavi populizmom

U cilju promocije i lične preporuke za što višu poziciju u partiji u osnivanju, Jakov Milatović se bavi populističkim skretanjem pažnje javnosti sa suštinski bitnih životnih tema. Upravo jutrošnja tviter objava u kojoj se poziva na nobelovca, je tipičan prikaz infatilnosti Milatovića.

Zaista je apsurdno da neko ko u sred pandemije pravi dodatnu zdravstvenu katastrofu, a ko sjedi u Vladi koju predvodi možda i najveći protivnik nauke u državi – kao argument za bilo šta poteže – laureate Nobelove nagrade. Naročito kada je riječ o običnom populisti koji ne umije ništa osim da za sve krivi bivšu vlast i koji je potpuno nesposoban čak i da se pozabavi pitanjem akciza.

O kakvom rastu zarada govori Milatović? Nestručna, teokratska Vlada u kojoj sjedi za godinu nije povećala prosječnu zaradu ni za pet eura. Nezaposlenost je za njihovog mandata dosegla istorijski rekord – a on još ima obraza da govori da su usred sezone imali “dvije i po hiljade” nezaposlenih. Iz dana u dan cijene skaču. Juče namirnice, danas gorivo, sjutra ko zna šta još. Za 10 mjeseci su uspjeli čak 13 puta da dignu cijene goriva. Nezapamćeno.

Umjesto što se bavi populizmom, Milatović neka se prvo pozabavi pitanjima, suštinski važnim za život građana. Ali – od nekoga ko ne umije ništa drugo do za sve krivi bivšu vlast, da smišlja užasno loše izgovore i da ekonomiju vodi u propast, više niko ništa ne očekuje.

Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član