Muratović: Odbijajući naše amandmane, vlast odbila pomoć penzionerima, povećanje zarada zaposlenih u Opštini i podršku Festivalu uličnih svirača

Vodeći računa o najboljem interesu građana Nikšića, Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić, podnio je amandmane na Predlog odluke o izmjenama Odluke o Budžetu opštine Nikšić za 2022. godinu kojima smo tražili povećanje studentskih stipendija za 100%, povećanje zarada zaposlenih u lokalnoj samoupravi za 15%, obezbjeđenje jednokratne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima u iznosu od 100 eura i finansijsku podršku za održavanje Festivala uličnih svirača.

Kako smo juče obavijestili, amandman koji se odnosio na stipendije, je usvojen na radost nikšićkih stipendista kojima smo koliko-toliko poboljšali ekonomski status u periodu ove i ovakve inflacije.

Međutim, sve ostale inicijative, koje su se odnosile na unapređenje kvaliteta života osjetljivih kategorija, ali i podršku razvoju festivalske kulture u našem gradu, nijesu naišli na razumijevanje predstavnika vlasti, koji su danas u lokalnom parlamentu glasali protiv ovih amandmana.

Dalje, iako su se na sjednici mogli začuti poklici podrške od pojedinaca iz redova vlasti prilikom prezentovanja amandmana, na glasanju su, ipak, po instrukcijama partija, podigli ruku protiv usvajanja istih.

Svojim postupanjem u lokalnom parlamentu pokazali smo odgovorni odnos prema građankama i građanima Nikšića, čiji smo predstavnici u ovom domu, shodno čemu smo, vođeni najboljom namjerom kreirali i ove amandmane koji su imali za cilj da olakšaju svakodnevni život tri kategorije društva u dobu nezapamćene ekonomske krize, kao i ponovno uspostavljanje prakse održavanje Festivala uličnih svirača, koji je, između ostalog, bio važan dio turističke ponude ovog grada.

Ipak, svojim ponašanjem odbornici koji sjede u klupama vlasti pokazali su da je njihovo zalaganje za unapređenje kvaliteta života i razvoj kulture mrtvo slovo na papiru.

U krajnjem, nijesmo iznenađeni ovim i ovakvim postupanjem onih koji su mnogo puta do sada demonstrirali manjak demokratskog kapaciteta, ali i manjak političke kulture, shodno čemu im poručujemo da se manu poziva na saradnju i iznošenja neistinitih teza o nekonstruktivnosti opozicije, jer su danas jasno i nedvosmisleno manifestovali svoju destruktivnost.

Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član