Muratović: Ako ne može da obezbijedi sredstva za rad policije, časnije je da Sekulović podnese ostavku

I pored brojnih apela upućenih ministru Sekuloviću i Vladi Crne Gore, ne nazire se kraj agoniji u koju su doveli Upravu policije ostavivši ih bez sredstva za rad, odnosno službenih automobila.

Besprizorne su i uznemiravajuće scene na drumovima širom države, u kojim policija obavlja svoje poslove koristeći privatne automobile zaposlenih. Takvi prizori smanjuju autoritet policiji, a u isto vrijeme ohrabruju kriminalce.

Nažalost, na društvenim mrežama pojedinci zbijaju šale na račun časnih pripadnika policije. Čuvari reda i mira su krivicom Vlade i resornog ministra, postali predmet ismijavanja, izloženi degradaciji i poniženju.

U isto vrijeme ministar Sekulović umjesto da se posvetio rješavanju ovog problema, on se na skandalozan način miješao u istrage, i pokušavao da relativizuje nedjela koja čine Vladini činovnici: od gaženja građana na Bogetićima, do vladinog službenika Kandića. U oba slučaja pokazalo se da je ministrovo zalijetanje bilo nesvrsishodno i da je ishod istrage bio prilično drugačiji od onoga što je tvrdio ili sugerisao Sekulović.

Ministar unutrašnjih poslova, prije svega,  mora da se fokusira na rješavanje ponižavajućeg statusa pripadnika policije, jer ovakvu blamažu zaista nikad niko nije priredio časnim policajcima koji brinu o bezbjednosti svih građana. Poštenije je da podnese ostavku ako ne može da obezbijedi sredstva za rad svog resora nego da figurira kao ministar čija policija nema ni službene automobile.

Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član