Momčilo Martinović: Ako trubljenjem ne smijene vlast, održaće još jedan sastanak

Subotnji protesti na smanjenom prostoru ispred Skupštine pokazali su konstantan pad, predvodnike bez ideje i energije koji ne znaju ni šta ni kako dalje, uz sve manje podrške okupljenih aktivista opozicije, i bez interesovanja građana. I dalje se ne zna se ko je organizator, bez obzira što javnosti pokušavaju da nametnu da im je Džemal Perović lider. Ne reaguju ni na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da su među njima pripadnici UDBE.

Uz to su i kontradiktorni. Saopštavaju jednoj poznatoj svjetskoj agenciji  da su protiv stranih i opozicionih uplitanja, a potpisuju sporazum za budućnost sa 39 poslanika opozicije. I tako opozicionari potpišu sporazum sa samima sobom – jer u organizacionom odboru Demokrate imaju svog odbornika iz Kotora Pejovića, Milačić svog aktivistu Kurgaša, a Dritan i URA Gajevića. S druge strane medijski koncern Vijesti traži pomoć Brisela, i očekuju da taj isti Brisel podrži grupicu politikanata koji su prihvatili zahtjev opozicije da odmah poslije prvih izbora može doći do zaokreta na državnom strateškom evropskom kursu. A onda su se samozvani lideri sastali i zakljucili to isto sto su im iz Vijesti juce nacrtali na naslovnici i  političko vođstvo prepustili novoj članici DF-a, Demokratama, makar da malo odmijene svog novog lidera Džemala.

Okupljanja više ne najavljuju. Samo akcije građanske neposlušnosti koje „kreativni timovi” rade po priručniku. Ako trubljenjem nekoliko poletarca URA-e u 7 ujutru Ulicom Slobode ne uspiju da smijene vlast,odrzace još jedan sastanak.

Momčilo Mošo Martinović, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član